Kompanija dm obeležava Dan žena donacijom i poklonima za heroine našeg društva

Povodom 8. marta, Dana žena, kompanija dm donirala je robu u vrednosti od 500.000 dinara Sigurnoj kući u Beogradu. Istim povodom, dm daruje poklone majkama dece s posebnim potrebama i ženama koje doniraju krv

  • 0
dm dorogerie

Foto: Promo

Kao društveno-odgovorna kompanija, dm uvek teži tome da ukaže na izazove s kojima se društvo susreće, ali i da pruži podršku onima kojima je to najpotrebnije. Kako kažu iz drogerijskog lanca, već godinama posebnu pažnju poklanjaju ženama s ciljem da ih osnaže i utiču na poboljšanje njihovog položaja u društvu.

- Dugi niz godina pružamo podršku Sigurnoj kući u Beogradu kako bismo doprineli kvalitetu života štićenica ove ustanove. Nastojimo da doprinesemo da se o problemu nasilja nad ženama još više govori i da kontinuirano podižemo svest o toj temi. Ovim gestom želimo da pokažemo ženama da nisu same i da u nama uvek mogu da pronađu svoj oslonac - izjavila je Vesna Stojanović, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

Povodom Dana žena, dm je uručio i 120 poklona majkama mališana sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koji pohađaju Osnovnu školu „Radivoj Popović“.

- Kako naše humane inicijative usmeravamo prema najrazličitijim društvenim grupama, ovog 8. marta rešili smo da obradujemo i mame dece s posebnim potrebama – naše tihe heroine koje svoju svakodnevicu gotovo u potpunosti posvećuju deci. Pored toga, nastavljamo da ukazujemo zahvalnost i ženama koje prepoznaju važnost davanja krvi, posebno u ovim izazovnim vremenima - dodala je direktorka kompanije dm.

Naime, i ove godine, dm nagrađuje žene koje daju krv, te je tako podelio poklone kao znak zahvalnosti onim ženama koje su iskazale svoju odgovornost i solidarnost i dale krv u akciji „Ništa bez žena“, koju jedanaestu godinu zaredom organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograda.

Prateći svoju korporativnu vodilju „Zajedno jedni za druge“, kompanija dm je u 2020. godini sprovela niz društveno-odgovornih projekata koji imaju za cilj da utiču na poboljšanje kvaliteta života zajednice. U protekloj godini, kroz različite humanitarne aktivnosti, kompanija je donirala preko 11 miliona dinara u novcu i robi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA