5 malih promena u domu koje mogu da privuku novac: Feng šui pravila finansijskog prosperiteta

Razmislite o važnim simbolima

  • 1
pare, evri, novac Foto: Freepik

Iako zvuči pomalo čudno, pravilnim postavljanjem stvari u prostoru u kom živite, prema feng šuiju, navodno može da se zaradi više novca.

Ova drevna kineska veština koja postoji hiljadama godina popularna je i danas ne samo u dalekoj Kini, već i u mnogim zemljama sveta. Po feng šuiju, sve ima svoju energiju - i ljudi, i biljke, i životinje, i stvari. Kada su te energije usklađene, mogu se desiti čuda.

Prema feng šuiju, i novac ima neku vrstu energije. Poenta je da u svom domu stvorite uslove za nesmetan protok životne energije, a time ćete, kako navode feng šui stručnjaci, obezbediti sigurnost i blagostanje.

1. Popravite sve što je pokvareno - posebno slavine i krov 

Prema učenjima feng šuija, voda može značiti dve stvari - novac i osećanja.

Zato je važno da popravite slavine ako voda curi i da zamenite crep na krovu ako krov prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, popravljate svoj život i ne dopuštate parama da tako lako "odu" od vas.

devojka, momak, kuhinja, uživanje Foto: Freepik/ lookstudio

2. Zatvorite poklopac na WC šolji

Kupatilo je "potrošač" pozitivne energije. Voda iz slavine odlazi se u odvod, a ispiranjem toaleta trošite i značajne izvore energije.

Zbog toga zatvorite poklopac toaletne šolje kako biste sprečili odlazak energije od vas.

3. Sredite ulazna vrata

Veoma je važno da ulazna vrata budu uvek uredna. Uklonite sve nepotrebne stvari poput smeća i starih cipela, jer stare i nepotrebne stvari mogu da blokiraju put pozitivnoj energiji da stigne u vaš dom.

vrata Foto: Pixabay

Takođe se uverite da zvono na vratima radi, da biste čuli kada "poslovna prilika zazvoni".

4. Razmislite o simbolima

Kada uđete kroz ulazna vrata, šta se nalazi na levoj strani sobe ili hodnika?

Prema starom kineskom učenju, ovaj deo vašeg doma je veoma važan za novac. Da li se tamo nalaze stvari koje su uredno složene i mame vam osmeh ili su u potpunom haosu i mrsko vam je i da pogledate u tom pravcu?

Da bi energija i priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, vodopada, reke ili konja u galopu. Svaka od ovih slika simbolizuje slobodu i privlači pozitivnu energiju u vaš dom.

uređenje doma/soba Foto: Pixabay

5. Naučite da cenite novac

Pošto ste obavili prethodne korake, vreme je da se "pozabavite" sopstvenim odnosom prema novcu. Možda imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima još od detinjstva. Budite iskreni prema sebi - da li ste rasli u uverenju da su svi bogati ljudi sujetni i da su novac stekli na pogrešan način?

Ako jeste, vreme je da promenite to uverenje. Mnogo je zdravije gledati na novac kao na nagradu za dobar rad, ljubaznost, inteligenciju i zalaganje za druge.

Kad sledeći put budete krenuli da platite račune, u trenutku dok budete davali novac radnici u pošti pomislite kako dajete taj novac sa zahvalnošću.

Kad primite platu, opet budite zahvalni što ste dobili novčanu nadoknadu za uloženi trud i rad i potrudite se da makar 24 sata ne potrošite ni dinar.

Ako nekome poklanjate ili pozajmljujete novac, dajte ga od srca i pomislite koliko ste srećni što nekoga možete da obradujete ili što nekome možete da pomognete.

Optimizam i pozitivna energija će delovati kao magnet za privlačenje novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. april 2021 | 20:36

    Dok ne zavrnes rukave i ne pokrenes se ,moze da radis sta hoces i da dubis na glavi ,novaca nece biti,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA