≫ 

Doktorka objašnjava tačan način vezivanja pojasa ako ste trudni: Samo ovako će vožnja biti bezbedna

Korisni saveti za buduće mame

  • 0
trudna žena, trudnica, vozi automobil, kola, voznja u trudnoći Foto: Shutterstock

Kad ste trudni, slušate brojne informacije o tome šta treba, a šta ne treba raditi. Uz sve savete o izbegavanju štetnih namirnica i uzimanju folne kiseline, postoje neke stvari koje biste mogli da propustite.

Jedan lekar specijalista za hitne slučajeve objavila je na TikToku važnost pravilnog nošenja pojasa tokom vožnje.

Doktorka Kejt, koja je i sama bila trudna 34 nedelje kada je objavila snimak, kaže da je želela da podeli savet nakon što je lečila trudnicu koja je bila u automobilskoj nesreći.

- Juče sam radila u hitnoj službi i brinula sam se o mladoj dami koja je bila u trećem tromesečju trudnoće i, nažalost, učesnik saobraćajne nesreće. Pitala sam je gde nosi sigurnosni pojas i rekla je da ga nosi preko svog stomaka - kaže dr Kejt.

Ona objašnjava da sigurnosni pojas treba da nositi ispod stomaka, a naramenica treba da bude iznad, između dojki. Doktorka Kejt dodaje:

- Trebalo bi da sedište bude udaljeno od upravljača, to je sigurnije za trudnicu. Ovo je da bi se minimalizovao uticaj vazdušnih jastuka koji udaraju na vas i vaš trudnički stomak ako se aktiviraju.

Ona takođe kaže da bi, ako ste u drugom stanju i imate nesreću, obavezno trebalo posetite svog doktora da biste bili sigurni da je sve u redu.

- Uvek nosite sigurnosni pojas u tri tačke. Pazite da pojas prelazi preko ramena, ključne kosti i nadole preko grudi, između dojki. Obavezno nosite pojas na krilu što je moguće niže ispod stomaka i bebe. Podesite sigurnosni pojas tako da vam bude što udobnije, i po potrebi prilagodite i sedište - savetuje doktorka Kejt.

Ljudi su prokomentarisali snimak koji je doktorka podelila, rekavši da to nisu znali i da su im saveti od velike pomoći.

- To su me naučili dva sata pre nego što sam u 22. nedelji doživela tešku saobraćajnu nesreću. Doslovno je spasilo život mog sina - bio je samo jedan od komentara.

(Telegraf.rs)'

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA