Šta bi svaki vlasnik trebalo da zna o ishrani i dresuri psa

Psi su naši idealni saveznici. Oni imaju sposobnost da sav stres preobrate u osećaj mira, poprave naše raspoloženje i pruže nevarovatnu dozu sreće i sjajni su partneri za svakodnevnu fizičku aktivnost. A mi smo ti koji treba da im pružimo svu ljubav, pažnju i negu koju zaslužuju i da uživamo u njihovom odrastanju

  • 4
Purina Pro Plan Nestle

Foto: Purina Pro Plan

Svakom štenetu je potrebno neko vreme da se prilagodi na novu sredinu i zato svoj dom učinite prijatnim mestom za njegov život. Period privikavanja na novu sredinu ume da bude stresan za vaše štene i jako je bitno da u tim trenucima njegova ishrana bude odgovarajuća.

Kao i kod beba, majčino mleko je najbolja hrana u prvim mesecima života štenca, a kolostrum koji se nalazi u majčinom mleku je jedan od najbitnijih sastojaka za stimulisanje imunog sistema šteneta. Zato obezbedite vašem kućnom ljubimcu hranu koja je, pored kolostruma, bogata bioaktivnim komponentama i sadrži sve nutritivne vrednosti za zdrav rast i razvoj. Upravo, sve ove sastojke možete pronaći u PURINA® PRO PLAN® hrani  za štence sa Optistart formulom koja je, pored kolostruma i bioaktivnih komponenti, bogata visokokvalitetnom piletinom. PURINA® PRO PLAN® hrana za štence Optistart formulom podržava štence srednjeg rasta, velikih rasa atletske ili robusne građe, kao i štence manjih i patuljastih rasa i njeni benefiti su dugoročni i dokazani. Uz ovu hranu pojačaćete imunitet vašeg psa, pružiti pravu potporu jačanju zuba i zglobova i pomoći u održavanju njegovog opšteg zdravlja. Više informacija možete pronaći OVDE.

Purina Pro Plan Nestle

Foto: Purina Pro Plan

Kada vidite da se vaš novi član porodice prilagodio na novu sredinu, vreme je da započnete sa postavljanjem granica i dresurom. Obično se kaže da ne postoje psi koji nisu poslušni, već vlasnici koji nisu naučili psa lepom ponašanju i zato je bitno da započnete trening na vreme. Između 3 i 4 meseca starosti vaš pas je spreman za učenje osnovnih komandi poslušnosti, poput dođi i sedi, a već od 5 meseca starosti su spremni i za druge komande i intenzivniji trening. Štenci jedva čekaju da nauče nešto novo i brzi su “učenici”, zato podstičite vašeg psa davanjem svaki put kada uradi ono što želite. Izbegavajte da koristite kazne kao što je povlačenje povoca ili vikanje, jer kazna može dovesti do toga da pas postane zbunjen i nesiguran u vezi sa onim što se od njega traži. Svaki trening treba da traje do 10 minuta, jer štene ima kratku koncentraciju. Takođe potrebno je da treninzi budu u kontinuitetu kada ste dobro raspoloženi, jer pas oseća negativnu energiju i uvek se trudite da lekcije budu zabavne. Za osnovne komande, kao što su dođi, sedi, stani, ne i pusti,  za početak učite vaše štenu u zatvorenom prostoru i obezbedite mir. Nikada nemojte učite vašeg psa više komandi odjednom, već kada savlada jednu komandu pređite na učenje sledeće. Ponavljanjem komande više puta i davanjem poslastice psu kada komandu izvrši, on će vrlo brzo naučiti šta se od njega traži. Budite strpljivi, jer će vremenom vaš postati vaspitan što će mu omogućiti zdraviji život.

Uživajte u čudesnoj avanturi odrastanja vašeg psa. I ne zaboravite, vežba dovodi do savršenstva, a pravilnom ishranom vaše štene će izgraditi dobar imuni sistem, biće srećniji, razigranije i imaće više energije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • True

    20. april 2021 | 13:55

    Dzaba kad nema ko da cita pa i da razume sta je procitao. To se posebno vidi kod vlasnika bisona i ovih sada popularnih estradnih pasa. Nije pas za svakoga.

  • Zamlatko

    20. april 2021 | 17:13

    Kako bre lekcije mogu da budu zabavne. Komanda sedi, on skace u krug ko blesav. Komanda miran, dzukela ko da je to bas cekala zvizne za mackom. Komanda dodji, ode ispod ograde i ne uvati ga niko. Umoran odem kuci, par kilometara od mesta obuke, zivotinja ceka tamo i mase repom, kao nista nije bilo! UF, naranim zivotinju, i kazem dobar dzukac dobar, bar je dosao kuci.

  • Džoni

    20. april 2021 | 17:05

    Purina je droga od hrane I za mačke I za pse...svaki iole iskusniji vlasnik navedenih životinja će vam to reći...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA