≫ 

Očistite masne naslage sa rešetke za rernu bez ribanja žicom: Trik koji će domaćicama olakšati život

Blesnuće kao da ste je tek kupili

  • 1
Rerna, ciscenje rerne, pranje, ribanje Foto: Shutterstock

Kuvanje vam možda ne pada teško, ali većina domaćica neće s oduševljenjem prihvatiti čišćenje kuhinje. Uklanjanje masnih i zakorelih naslaga je poprilično zahtevan i naporan posao.

Domaćice tad najčešće koriste jaka hemijska sredstva koja će uspešno razgraditi masnoću, posebno na teško dostupnim mestima i mestima koja ne čiste svakodnevno, poput rešetke za rernu.

Korisnica TikToka podelila je video snimak u kom pokazuje kako za čišćenje rešetke za rernu koristi samo jedno sredstvo  - tečni deterdžent u zaleđenom stanju.

Postupak je vrlo jednostavan. U kalup za led sipajte deterdžent za sudove i ostavite ga u zamrzivaču dok se deterdžent ne stegne. Zamrznute kockice deterdženta su spremne za korišćenje!

Neće vam biti potrebni ni poseban sunđer ni žica. Sve što bi trebalo da uradite je da laganim pokretima trljate mesto koje čistite, i masnoća će početi da se skida. Potom isperite rešetku za rernu na uobičajen način - blesnuće kao da je nova!

TikTokerka koja je podelila snimak tvrdi da jedna zamrznuta kockica može da skine sve masne naslage sa rešetke.

Njeni pratioci bili su oduševljeni idejom.

Video: Napravite prirodni osveživač vazduha: Uz ova 3 sastojka dom će divno mirisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA