Da li ste znali da je sutra Međunarodni dan porodice i da se proslavlja gotovo 30 godina?

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1993. godine donela odluku da se Međunarodni dan porodice obeležava 15. maja svake godine

  • 12
C Kafa Foto: C Kafa

Već decenijama unazad, na ovaj dan se organizuju razne manifestacije širom sveta na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Cilj je da se afirmiše porodica, njene vrednosti, da se podstakne jednakost između partnera u okviru porodice i da se zaštiti porodica kao osnovna jedinica društva, u kojoj postoje međusobna ljubav, poštovanje, razumevanje i poverenje između svih članova. Ali, ovaj dan je i više od toga – jedan od njegovih primarnih ciljeva jeste podizanje svesti o tome na koji način socijalne, demografske i ekonomske promene u društvu utiču na porodicu.

Međunarodni dan porodice svake godine ima drugačiju temu koja je u skladu sa osnovnim ciljevima. Ove godine, to je uticaj novih tehnologija na dobrobit porodica. Novi globalni trendovi, demografska promena sveta, ubrzana urbanizacija ali i klimatske promene menjaju svet u kome živimo i na taj način neminovno utiču na porodicu.

Globalna pandemija virusa Covid-19 je pokazala koliki je značaj digitalnih tehnologija na sve sfere života. Ubrzala je promene na tom polju i ukazala na uticaj  digitalnih platformi i njihovih mogućnosti u životima svih nas.

C Kafa Foto: C Kafa

Već više od godinu dana nedostaje nam bliskost, onako kako smo inače navikli. Prisni zagrljaj, nedeljni porodični ručak, praznici, sve to nam je uskraćeno i nadamo se da ćemo uskoro opet biti slobodni i opušteni. Do tada, digitalne platforme su nam omogućile da se vidimo, da razgovaramo, čak i da popijemo kafu zajedno, onu prvu jutarnju.

Koliko god da trčimo za modernim svetom i prilagođavamo mu se, ne zaboravljamo na tradicionalne vrednosti. Tako je C kafa već generacijama sinonim za tradiciju, prvu i pravu kafu sa dragim osobama. Ako je neko od vaših najdražih na drugom kraju sveta, popijte šoljicu kafe sa njima online, ukoliko su vam roditelji ili deca u drugom gradu, ako ih skoro niste čuli, nazovite ih i zajedno uživajte u dobro poznatom ukusu C kafe, digitalizacija nam to omogućava. Verujemo da u svakoj kući postoji jedna od čuvenih limenki C kafe. Izvucite iz njih stare slike, dragocene uspomene i podelite ih sa svojom porodicom putem digitalnih platformi, budite nasmejani i srećni, jer porodica je naše najvažnije uporište. Ona nas oblikuje, formira naš odnos prema svetu i okolini, čini da se osećamo sigurno.

Kažu da su porodični odnosi najintenzivniji odnosi koje imamo u životu. Zato pozovite svoje voljene na Međunarodni dan porodice, a ukoliko ste u mogućnosti zagrlite ih, prošetajte zajedno, porazgovarajte, sedite na terasu ili u baštu, uživajte u lepom prolećnom danu ispijajujući C kafu. U duhu tradicionalnih vrednosti, obradujte svoje najdraže jednom od četiri različite poklon limenke sa retro motivima iz zlatnih 70-ih godina prošlog veka, koje prizivaju duh nezaboravne epohe. U njima se nalazi 2x120 grama C kafe za sve one koji uživaju u ovoj mešavini domaće kafe koja evocira najlepše porodične uspomene.

C Kafa Foto: C Kafa

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K

    14. maj 2021 | 10:43

    Tito je ubio 1945. desetine hiljada najuglednijih srpskih domacina.Nijednom ustasi nije falila dlaka s glave.Eto, gde je nestala porodica....

  • O

    14. maj 2021 | 11:10

    Ove novokompovane mlade ne trpe ni muzeve.Razvode se cim zatrudne.Kakav svekar i svekrva.Koja crna porodica...

  • K

    14. maj 2021 | 11:04

    Koja crna porodica.Mladi ne rade izdrzavanju ih penzioneri.Znate li da 60% penzionera u srbiji je ispod prosecne penzije.Ne smeju da se ozene, a kamo li rode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA