≫ 

Pili ste domaći sok od zove, vreme je da pređete na novi nivo: Probajte šampanjac po receptu travara

Šampanjac je bezalkoholan i osvežavajuć, pravi napitak za vrele letnje dane

  • 5
zova, sok od zove Foto: Pixabay.com

Momčilo Antonijević, travar i novinar otkriva kako se pravi šampanjac od zove. Kako kaže, u pitanju je bezalkoholno piće, ali će, zbog prirodne fermentacije, imati mehuriće.

Za ovaj recept je potrebno pet cvetova sveže zove koja se, prema uputstvu travara, bere po sunčanom vremenu. Bilo da pravite šampanjac ili sok od zove uvek to radite istog dana kada ste bilje ubrali, navodi Antonijević u videu na svom Instagram profilu.

U dva litra vode skuva se 300 grama smeđeg šećera i kad se potpuno ohladi prelijete cvetove. Dodate sok od pola limuna i drugu polovinu limuna isečenog na četvrtine, sa korom. Idealno bi bilo da bude organski limun, a ako ne, onda koru treba detaljno oprati. Poslednji sastojak je jedna supena kašika prirodnog, mutnog jabukovog sirćeta. promeša se i pokrije čistom krpom.

Treba da ostoji 24 sata, a potom da se procedi. Treba da odstoji u frižideru 10 dana.

Šampanjac je osvežavajuć i pravi je napitak za vrele letnje dane.

Video: Ksenija se ne vidi od hrane: Svi su bili šokirani koliko može da pojede, ali ovo je i za nju previše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    28. maj 2021 | 20:16

    Jako "zdravo" sa 300 grama šećera, a neznam šta će popraviti ORGANSKI limun...kad ide toliki šećer onda može i obični limun...

  • Žika špricer

    28. maj 2021 | 19:43

    Glupost. Za vrele letnje dane je 'ladan špricer od 'rizlinga' i po mogućstvu domaćeg, a ne ovo što se prodaje za 180 dinara.

  • Vple

    28. maj 2021 | 20:45

    Gde je deda da idem da kupim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA