≫ 

Dvorište u Borči u koje bi svako da zaviri: Mila je iza kuće sebi napravila raj

Mali park prepun cveća Mila održava sama i kaže da uživa u tome

  • 0
dvorište, cveće, foto Telegraf.rs

U mirnoj, tihoj ulici u starom delu beogradskog naselja Borča, u dvorištu iza kuće Mila Sarajlić napravila je pravi zemaljski raj. Na stotinak kvadratnih metara posejala je travu, posadila tuje i nekoliko desetina biljaka.

Ali, za razliku od dvorišta kakva smo navikli da viđamo - krcata cvećem koje pada u slapovima i koje takođe oduzima dah, Mila je svoju dvorišnu oazu uredila minimalistički i u isto vreme efektno.

Biljke je posadila što u baštensku zemlju, što u zanimljive saksije i rasporedila duž stazice, na većoj travnatoj površini i na simsu stare garaže. Tako jedan deo dvorišta izgleda rustično, a drugi moderno, a cveće koje je birala akcentuje lepotu svakog dela ove zeleno-cvetne oaze.

U raju porodice Sarajlić mesto su našle ruže, alisija, dan i noć, begonije, muškatle, oleander… Tuje kojih ima po celom dvorištu sama orezuje, praveći od njih nestvarno lepe zelene skulpture.

- Za mene je to zadovoljstvo, iako briga oko cveća i zelenila ume da bude naporna - kaže Mila Sarajlić za Telegraf.

- Ali, nema ništa lepše nego kad se ujutro probudite i popijete kaficu u svom dvorištu koje je puno zelenila i cveća.

U Milinom komšiluku za Telegraf kažu da čim pukne proleće ova vredna žena po ceo dan provodi u svom dvorištu, uređujući ga tako da izgleda poput malog parka. Bez ičije pomoći održava i travnjak, prihranjuje biljke, uklanja korov, rasađuje biljke... Najteže je, ipak, orezivanje tuja, jer su za taj posao, pored kreativnosti koje Mili svakako ne manjka, potrebni i fizička snaga i strpljenje.

Neretko u svoju zeleno-cvetnu oazu poziva komšinice na kafu i predah u čarobnom ambijentu.

Dvorište kakvo imate prilike da vidite na našim fotografijama iziskuje gotovo svakodnevni rad, posebno tokom leta, kad priroda buja i kad je biljkama neophodno zalivanje neretko i dva puta dnevno. Ali, zarad takvog ambijenta vredi se potruditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA