Piknik podrazumeva karirano ćebe i obavezno meze

Ne treba nam više mnogo vremena da se pripremimo za ovakav odlazak iz grada

  • 0
piknik, izlet, odmor, priroda, hrana, korpa za hranu

Foto: Shutterstock

Lepo vreme je konačno donelo osmeh na naša lica i navelo nas da ponovo razmišljemo o boravku u prirodi. Planina, reka, salaš – svejedno gde da pođete, ne može se bez dve stvari: dobrog društva i ukusne hrane. Mnogi se šale na račun izleta u Srbiji – autom do prvog restorana i to je to.

Međutim, u Vojvodini je to malo drugačije, jer se i dalje koristi ono karirano ćebe koje, kada se prostre na zelenoj travi, učini svaki boravak u prirodi lepšim i stvarnijim. Poneko jastuče, tanjiri i čaše oko činija sa salatom i voćem i nezaobilaznim varijantama mezetluka. Dobro društvo i šta je lepše od toga?

"Natenane" piknik

Vojvođani su poznati po svojoj formuli za lepši život, a to je "natenane" pristup stvarima. I u pravu su. U ovom brzom i hektičnom vremenu, neophodno je da malo usporimo. Samo tako ćemo moći da cenimo svaki trenutak, da uživamo i vrednujemo svaki pogled ili osmeh dragih osoba, svaki budemo zahvalni za svaki sunčani, pa i kišni dan, za široki Dunav koji nas očarava svojom lepotom i snagom,svaki zalogaj ukusne hrane za bogatom trpezom domaćina koji nas dočekuju sa iskrenim osmehom, od čega nam je puno srce. Takva može da bude i trpeza na izletu. Ne treba nam više mnogo vremena da se pripremimo za ovakav odlazak iz grada. Sada već imamo razne vrste mezetluka praktično i lepo upakovane, sa već narezanim i iseckanim proizvodima za male, ukusne zalogaje, samo da odaberemo šta više volimo.

Kako piknik odavno ima tradiciju u Vojvodini, ne čudi što ćemo na prostirci uvek naći čajnu, kulen, budimsku ili fruštuk kobasicu, ali i Neoplantina inovativna pakovanja mezetluka: Bogato meze – koje sadrži pečenicu, kockice slanine, sir i masline. Ako više volite kulen i budimsku uz sir i masline, potražite Vojvođansko meze, a za one koji vole pikantnije ukuse, tu je Fruštuk kombo – sa fruštuk kobasicom, krekerima i salsa sosom.

Neoplanta, suhomesnati prouzvodi

Foto: Aleksandar Matić

Dodajte uz to sok ili čašu dobrog vina i – okusićete pravo značenje slogana „Servirano da uživate široooko“, da zaista uživate vojvođanski, natenane.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA