Prirodan, zanosan, preplanuli ten? Da, moguće je!

Postoje četiri fototipa kože i za svaki se preporučuje određena snaga zaštitnog faktora

  • 0
dm drogerie Foto: dm drogerie markt

Spremate se za plažu, more, odlazak na jezero? Niste sigurni koje su to kreme i proizvodi koje treba da nabavite pre putovanja? U nastavku, s vama delimo preporuke o preparatima za sunce iz dm drogerija koje treba da testirate ovog leta.

Kako da odaberete zaštitni faktor prema tipu kože?

Postoje četiri fototipa kože i za svaki se preporučuje određena snaga zaštitnog faktora. Ukoliko imate izrazito svetlu kožu, plave oči i crvenkastu kosu, to znači da je vaša koža veoma osetljiva na sunce i samim tim pripadate fototipu 1. Stoga, za vas je obavezno korišćenje zaštitnog faktora 50+.

Svetla koža, plavo-sive ili zelene oči, kao i plava kosa karakteristike su ljudi koji pripadaju fototipu 2. Ako su ovo vaše karakteristike, trebalo bi da koristite najmanje zaštitni faktor 30.

Fototip 3 karakterišu svetlosmeđa koža, tamnosive i smeđe oči, te tamnoplava i smeđa kosa. Ukoliko spadate u ovu grupu, trebalo bi da koristite zaštitni faktor 20 ili više.

I poslednjem, fototipu 4 – pripadate u slučaju da imate smeđu, odnosno tamniju nijansu kože, tamne oči i kosu, i vama se preporučuje korišćenje zaštitnog faktora 20.

dm drogerie Foto: dm drogerie markt

Preporuke idealne kozmetike za sunce

Ukoliko u omiljenoj dm drogeriji tragate za svojim idealnim sunčanim saputnikom, preporučujemo vam da potražite neke od sledećih brendova iz velike palete sunčane kozmetike.

Prva preporuka jeste cela paleta proizvoda čuvenog SUNDANCE-a, privatne robne marke dm-a, s kojom sigurno nećete pogrešiti, budući da je ovaj brend zauzeo prvo mesto u okviru jednog od najvećih testiranja krema za sunčanje u regionu, koje je sprovelo Slovenačko udruženje za zaštitu potrošača (ZPS). Uz izuzetan kvalitet, karakterišu ga veoma povoljne cene, a pored toga SUNDANCE ove godine slavi 25. rođendan!

Drugi predlog je TOP TEN Carotene Sun losion za zaštitu od sunca koji ima zaštitni faktor 20 i 40, te predstavlja praktično rešenje. Na ovaj način dobijate dve kreme, što vam omogućava veću zaštitu u prvim danima izloženosti suncu, a kada dobijete dobru podlogu, tu je zaštitni faktor 20, kako biste dobili zdraviji, preplanuli ten. Ove kreme sadrže karoten i predstavljaju pouzdanu, laganu, hidratantnu emulziju namenjenu nezi i zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja.

dm drogerie Foto: dm drogerie markt

Ukoliko želite zaštitnu kremu isključivo za lice, idealan izbor je Hada Labo Tokyo Sun krema za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 30. Ova vodootporna krema lagane teksture, s visokim nivoom zaštite, ujedno pruža intenzivnu hidrataciju pomoću hijaluronske kiseline, dok pantenol u njenom sastavu regeneriše kožu. Uz to, ovaj preparat sadrži kolagen i elastin koji pomažu u borbi protiv starenja kože.

Pored ovih sjajnih proizvoda, u dm drogerijama možete pronaći i brojne druge brendove za sunčanu negu kao što su NIVEA, Garnier i Afrodita.

Preplanuli ten dok pucnete prstima

Nakon što ste svojoj koži obezbedili neophodnu zaštitu, na red dolazi onaj omiljeni deo – marmelade i ulja zahvaljujući kojima ćete dobiti još lepšu boju.

Afrodita SUN CARE marmelada za ubrzano tamnjenje dugogodišnji je hit leta. Pruža sigurno, brzo i intenzivno postizanje preplanulog tena, a uz to i hrani kožu. Ova formula sadrži vrhunski negujući kompleks iz čiste prirode – jojobino, maslinovo, kokosovo ulje, karite i kakao maslac. Poboljšava elastičnost kože, a ujedno čuva i njen blistav izgled.

dm drogerie Foto: dm drogerie markt

Ukoliko ste ipak ljubitelji ulja za sunčanje, tu je Garnier AMBRE SOLAIRE kokosovo ulje za sunčanje. Garnier Ambre Solaire je jedan od vodećih brendova kada je reč o zaštiti kože od sunca za celu porodicu. Ulje ima miris kokosa koji će vas potpuno oduševiti, a vašoj koži pružiti blistavo-zdrav izgled.

Nega je bitna i kada sunce zađe!

Posle celodnevnog izlaganja zracima sunca, od izuzetnog značaja je hidratacija koju treba da pružite koži. Pre svega, potrebno vam je osvežavajuće tuširanje kako biste uklonili mastan sloj od krema koje ste nanosili tokom dana, a zatim dolaze na red mleka i losioni za negu nakon sunčanja kako biste hidrirali kožu i vratili joj sjaj.

Idealan "after sun" preparat je SUNDANCE losion za negu posle sunčanja koji ima laganu, uravnoteženu formulu sa aloja verom, pantenolom i bisabololom, koji u ovoj kombinaciji umiruju suvu kožu, hidriraju je, čuvaju njenu elastičnost i štite je od isušivanja. Svi koji probaju ovaj losion obožavaju ga jer se lako upija i ne ostavlja masne tragove.

Ove i preko 200 proizvoda za zaštitu od sunca možete pronaći u vašoj omiljenoj dm drogeriji i to s popustom do 40 odsto. Nakon toga, vaša sunčana avantura može da počne!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA