≫ 

Efikasni i jeftini načini da pomoću samo jednog sredstva očistite slavinu, čaše i mikrotalasnu

Umesto fabričkih proizvoda, iskoristite jednako delotvornu tečnost koju imate u domaćinstvu

  • 0
Čišćenje, sunđer, krpa, pranje, higijena, soda bikarbona

Foto: Pixabay

Čišćenje kuće može delovati kao zahtevan i dosadan zadatak, ali predstavlja obaveznu stavku u svakom domaćinstvu.  Jedan od aparata koji ima skoro svako domaćinstvo je minkrotalasna pećnica koja često ume da zada velike glavobolje kada je potrebno da je očistite.

Ništa manja muka nije ni sa slavinom koja je puna kamenca i sa tek opranim čašama koje izgledaju kao da im je opet potrebno detaljno pranje. Pre nego što posegnete za bocom kupovnog deterdženta, uzmite obično alkoholno sirće koje sigurno imate u kuhinji. 

Sirće ima široku primenu u domaćinstvu, baš kao limun i soda bikarbona. Miris sirćeta brzo izvetri, pa to ne bi trebalo da vam predstavlja prepreku da isprobate ove trikove.

Staklene čaše

 

Često se dešava da se na omiljenim staklenim čašama nakupi kamenac koji ruži njihov izgled, ali pomoću sirćeta zasijaće kao nove. Pamučnu krpu umočite u sirće, a zatim ispolirajte čašu i spolja i iznutra.

sirće, kucna hemija higijena

Foto: Shutterstock

Ukoliko su čaše mnogo prljave, možete ih odložiti u neku posudu, politi sirćetom i ostaviti 10 minuta da stoje, a onda ih operite sunđerom i prebrišite pamučnom krpom.

Mikrotalasna

 

Bilo da su po vašoj mikrotalasnoj rerni rasuti ostaci hrane ili je samo došlo vreme da je malo dovedete u red, to možete da učinite brzo i lako. Najpre izvadite iz nje pokretne delove, među kojima je i staklena tacna, pa ih operite toplom sapunicom.

Zatim u staklenu posudu sipajte sirće i vodu u razmeri 1:1 i i stavite je u mikrotalasnu, pa je uključite na pet minuta. Vodu iz staklene posude sipajte u sudoperu, što će i nju učiniti mirisnom i čistom.

Sunđerom ili krpom očistite unutrašnjost mikrotalasne, i to tečnošću napravljenom od iste količine sirćeta i vode.

Slavina

 

Ako je kamenac začepio slavinu na česmi, onda je najbolje da uzmete sirće, nakvasite krpu njime, obmotate je oko slavine i ostavite da stoji nekoliko minuta. Skinite krpu, pustite vodu, pa sipajte malo sirćeta na sunđer i oribajte celu slavinu.

Video: Najskuplje čišćenje šolje, ali za džabe: Potrošila tonu sredstava, a postigla isti efekat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA