≫ 

Očistite najuporniju prljavštinu u vašem domaćinstvu: Potrebna je samo jedna namirnica

Osim osvežavajuće limunade, ukusne torte ili sladoleda, od limuna možete napraviti i nekoliko "recepata" koji će čišćenje kuće učiniti lakšim i bržim

  • 0
čišćenje kuće, stan Foto: Freepik

Poznato je da je limun odlično sredstvo za dezinfekciju i čišćenje, a da li ste znali da ova namirnica može da ukloni i najtvrdokornije fleke i kamenac?

Ako se odlučite da ga koristite u domaćinstvu, veoma brzo ćete uvideti da je limun prava zvezda održavanja kućnih predmeta.

1. Skidanje kamenca sa slavina

Limun možete iskoristiti u skidanju nataloženog kamenca i prljavštine na slavinama. Dovoljno je slavine premazati polovinom limuna, malo istrljajti i isprati vodom. Ako se nakupilo više kamenca, pustite da sok malo odstoji i rastopi okoreli kamenac.

2. Čišćenje mikrotalasne

Ovo voće efikasno čisti mrlje od hrane u mikrotalasnoj i daje joj svež miris. Isecite nekoliko kriški limuna i stavite ih u posudu sa vodom. Posudu stavite u mikrotalasnu i uključite da voda proključa. Pustite paru unutar mikrotalasne oko 15 minuta, pa obrišite običnom pamučnom krpom.

Limun, čišćenje, slavina Foto: Shutterstock

3.  Uklanja nečistoću iz kade

Umesto jakih abraziva, napravite sami savršeno sredstvo za čišćenje kupatila: iscedite šest limuna, sipajte ga u posudu sa pumpicom. Ostaci sapuna, kamenac i ostale prljavštine će nestati za tili čas. Površine će biti i dezinfikovane.

4. Čisti rende

Ako ste pravili picu ili rendali sir za neki drugi specijalitet, verovatno ste imali problema da očistite rende od zalepljenih komadića. I tu vam limun može pomoći. Jednostavno ga prepolovite i sočniju stranu istrljajte sa obe strane, pa isperite vodom. Brzo će se skinuti i poslednji ostaci hrane.

Video: Miksi riba astal: Sve se pomera samo štroka ostaje

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA