≫ 

Sobno cveće zna da posustane u rastu: Uz ovaj trik brzo će se oporaviti i biti bujno

S vremena na vreme sobne biljke znaju da se "ućute", što je obično znak da im ne odgovaraju uslovi u kojima borave

  • 0
Sobne biljke cveće saksija kuća dom Foto: Shutterstock

Pre nego što je krenulo hladnije vreme, većina domaćica je sobno cveće držala na terasi ili u dvorištu. Veća količina svetlosti i prirodna vlaga prijali su različitim vrstama sobnog bilja – od onog koje odlikuju samo zeleni listovi do onog koje ima i cvet.

Ali, kako su zbog hladnijeg vremena domaćice saksijama promenile stanište i unele ih u dom, tako su mnoge od njih ustanovile da im se cveće „ućutalo“, tj. da je prestalo da raste. Ovo se posebno odnosi na sobno bilje poput đavoljeg bršljana, orhideja, dracene, bromelije i zelenog ljiljana, u narodu poznatog još i pod nazivom „pauk biljka“.

Svim navedenim biljkama zajedničko je da vole toplotu, vlagu i malo više svetlosti. Da bi lepo rasle i napredovale, „probudite“ ih tako što ćete ih odneti u kupatilo i postaviti bliže prozoru.

Sve navedene biljke izuzev zelenog ljiljana zalivajte uobičajeno; „pauk biljka“ može da preživi i dve nedelje bez da joj dodate kap vode u zemlju ili podložak saksije.

Vlaga koja se stvara u kupatilu prilikom tuširanja ili kupanja „prevariće“ biljke kao da su u tropskom okruženju, pa će se vrlo brzo oporaviti i početi da rastu.

Video: Trikovi da u svom domu imate lekovite sastojke za svako jelo: Cvet začinskog bilja koji večno traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA