Sa tapetama za krečenje, promenite boju zidova kad god poželite

Najveća prednost ovih tapeta je što se mogu bojiti višestruko, bez bojazni da li će boja na površini ostati postojana

  • 0
Roma company Foto: Roma

Raufaza tapete su tapete sa neujednačenom, grubom teksturom, na podlozi od papira ili fliša, sa pre-pigmentisanim slojem na površini, koji omogućuje višestruko bojenje same tapete.

Njih je 1864. godine izumeo apotekar Hugo Erfurt(1834-1992) pod nazivom Vudčip (eng. woodchip). Prva namena raufaza tapeta je bila u dekoraciji izloga. Prva eksterna upotreba ovih tapeta se beleži u Bauhausu, školi za Arhitekturu i Dizajn enterijera, 20-ih godina 19. veka, kada poznati pripadnici ovog pokreta počinju da koriste raufaze kao osnovno sredstvo za završnu obradu zidova u enterijerima.

Taj trend, uslovljen prevashodno funkcionalnošću, nastavio se skoro tokom čitavog 19.veka. Raufaza tapete su nekad bile neizostavni začin u svakom luksuznijem enterijeru.

Hugo Erfurt, je osnivač kompanije Erfurt, osnovao je 1827. godine, koja je sada najveći svetski proizvođač raufaza tapeta. Statistika kaže da su ove tapete najčešće korišćena završna zidna obrada u Nemačkoj.

Roma company Foto: Roma

Raufaza tapete se danas sastoje od tri sloja papira, izmedju kojih su inkomporirana drvna vlakna, stvarajući tako trodimenzionalnu, reljefastu teksturu. U zavisnosti on granulacije drvenih vlakana, može se postići gruba, srednja i glatka tekstura.

Najveća prednost ovih tapeta je što se mogu bojiti višestruko, bez bojazni da li će boja na površini ostati postojana. Raufaza tapete proizvođača Erfurt su i protivpožarno atestirane, poznato je njihovo svojstvo prekrivanja pukotina i nesavršenosti na zidu, a nedostatak PVC-a, plastifikatora i rastvarača koji se inače koriste u proizvodnji tapeta, čine ove tapete pogodnim za sve ljude koji pate od alergija.

Roma company Foto: Roma

Što se estetike tiče, retko šta se može uporediti sa jednostavnošću u kombinaciji sa istaknutom teksturom koje ove tapete nose. Mogućnost bojenja, ovim tapetama donosi glavnu prednost u smislu raznovrsnosti izbora.

Erfrut Raufaser tapete, možete naći u maloprodajnim objektima Roma company.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA