≫ 

Jednostavan trik da skinete buđ: Potrebna su samo 2 sastojka koja već imate u kući

Buđ nije samo neprijatna za oko i miris, već loše utiče i na zdravlje

  • 3
buđ, čišćenje buđi ribanje kupatila pločica

Foto: Shutterstock

Buđ nastaje od vlage i nije samo neprijatna za oči i čulo mirisa, već može biti opasna i za zdravlje. Najčešće se skuplja u ćoškovima prostorija u kojima postoji vlaga, ali se može videti i po ivicama kada i tuš kabina koje su oblepljene silikonom, ispod sudopere...

Većina preparata koji se koriste za odstranjivanje buđi nisu zdravi za udisanje, ali postoji jednostavan trik da skinete ovu vrstu prljavštine.

Sve što vam je potrebno od sastojaka za uklanjanje buđi verovatno već imate u kući - sodu bikarbonu i sirće.

Napravite pastu od ova dva sastojka u razmeri 2:1, što znači na dve kašike sode stavite kašiku sirćeta. Ovim smesom koju ćete naneti na sunđer istrljajte mesta u kući na kojima se pojavila buđ, a onda očistite suvom krpom, ukoliko je prljavština samo površinska.

Buđ nekada zna da bude vrlo uporna, pa ako je potrebno kada nanesete pastu ostavite je neko vreme da deluje pola sata do sat vremena.  Onda polako odstranite viškove smese i ta mesta prebrišite čistom krpom.

Pored toga što će zaprljana mesta biti čista, nestaće i miris buđi.

Efekat će biti kao da ste koristili najjače hemijsko sredstvo za skidanje buđi, a vaše i zdravlje vaših ukućana biće potpuno bezbedno.

Ukoliko je potrebno, ovaj postupak možete da ponovite bez bojazni da ćete preterati i zagaditi okruženje.

Video: Ne bacajte isceđeni limun: Iskoristite ga na ovaj način i posuđe će vam blistati, a čisti i kamenac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zebl

    24. oktobar 2021 | 11:28

    Nikako trljati nego za pocetak lagano natapkati smjesu na dio s budji. Prilikom trljanja uvijek dolazi do rasprsivanja mikrocestica budji i one neminovno zavrse u nasim plucima. Kada "pasta" odradi svoje, onda je mozete ukloniti trljanjem. Isti efekat ima i varikina ali je puno neprijatniji miris. U gotovim kupovnim preparatima, u 90% slucajeva je prisutna i mozete je osjetiti po mirisu.

  • Ivica

    24. oktobar 2021 | 15:30

    Ako mi verujete najbolje za buđ je varikina i voda,ako ima puno buđi 1:1 omjer,ako manje 1:2.To staviti u plastičnu flašu sa prskalicom poprskati i ostaviti,samo se skida.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA