≫ 

Kako da očistite radijatore i zidove iza njih: Sve što vam treba imate kod kuće

Radijatori su posebno nezgodni za čišćenje jer do nekih delova ne može da se dopre ni krpom, ni četkom za prašinu

  • 2
Radijator čišćenje brisanje krpa Foto: Shutterstock

Grejna sezona je počela, a radijatori ispunjavaju dom prijatnom toplotom, međutim, mnogi zaboravljaju da su oni pravi sakupljači prašine.

Iako se čini da su čisti, radijatori imaju naslage prašine i treba ih očistiti barem jednom godišnje, a sada je idealno vreme za to.

Zbog velike količine vlage koja se stvara u toku hladnih dana, crne mrlje koje se pojavljuju na zidu iza radijatora znaju da budu noćna mora svake domaćice.

Srećom, postoje trikovi pomoću kojih ćete uspeti da detaljno očistite radijatore i crne mrlje na zidu.

Prvi korak u čišćenju radijatora je usisavanje kojim ćete očistiti prašinu sa, oko i ispod radijatora. Može da pomogne i fen za kosu koji će prašinu pogurati prema podu, a onda je jednostavno usisajte.

Za teško dostupne delove isprobajte i sledeći način: na vrh dugog štapa stavite krpu koju ćete dobro pričvrstiti i zatim gurajte po zadnjem delu radijatora.

Za brisanje površine radijatora potrebna je pamučna krpa natopljena limunovim sokom. Iscedite dva limuna i natopite krpu, pa detaljno prebrišite radijator, a zatim ga prebrišite vlažnom krpom.

Tamne fleke za zidu možete da skinete tako što ćete na suvu krpu posuti kesicu sode bikarbone i istrljati zid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA