≫ 

Kako da brzo i jeftino osvežite džempere bez nošenja na hemijsko čišćenje

Omiljene pulovere ne morate pred zimu da nosite na hemijsko čišćenje

  • 1
Moda kaiš džemper šešir Foto: Shutterstock

Budući da je jesen uveliko u toku, a zima na pragu, znači da je sezona tople odeće i omiljenih džempera, koje tako pažljivo čuvamo ostatak godine. Ipak, moguće je da će ovim komadima garderobe zatrebati osvežavanje, pre nego što ih obučete.

Omiljene pulovere ne morate pred zimu da nosite na hemijsko čišćenje, jer uz brze i jednostavne kućne metode, bićete potpuno spremni za hladne mesece i nošenje omiljenih toplih odevnih komada.

Ovo su tri najbolja načina da to uradite:

1. Iskoristite zamrzivač

Verovali ili ne, neprijatnog mirisa možete da se rešite pomoću zamrzivača. Sve što treba da uradite je da džemper stavite u kesu i tako ga ostavite u zamrzivaču u toku noći.

Hladni vazduh će ubiti bakterije, a one su upravo ono što džemperima daje neprijatan miris. Ovu metodu možete da primenite i da farmerkama i sportskom opremom.

2. Napravite sami osveživač

Osvežavanje garderobe je brz i jednostavan način da vratite život i prijatan miris džemperima, što vrlo lako možete sami uraditi. Jednostavno napravite rastvor od tri sastojka. 

Potrebno je:

  • 125 ml vode
  • 50 ml alkohola
  • 5 kapi eteričnog ulja po sopstvenom izboru

Sve stavite u bocu sa raspršivačem i time blago poprskajte džempere na vešalici, a onda ih ostavite da se skroz osuše.

3. Osvežite ih u mašini za sušenje

Ukoliko posedujete mašinu za sušenje, okretanje džempera može pomoći da se brzo osveže. Stavite ih na program za vunu ili osetljive tkanine. Neće im biti potrebno previše vremena da izgledaju kao sveže oprani. Ukoliko to ne postignete iz prvog puta, postupak ponovite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA