Psiho test: Pogledajte sat i otkrijte da li ste "zaglavljeni" u prošlosti

Asocijativno mišljenje je glas podsvesti, put do tajanstvenih uglova ličnosti

  • 3
Satovi Foto: Pixabay

Psihološki testovi su zanimljivi, jer daju odgovore na mnoga pitanja. Koriste ih psiholozi, a mogu se koristiti i samostalno. Posebno su zanimljivi i indikativni testovi asocijacija.

Oni se baziraju na metaforama, asocijacijama ili apstraktnim slikama i pomažu da se otkrije naš unutrašnji svet. Asocijativno mišljenje je glas podsvesti, put do tajanstvenih uglova ličnosti.

Ovaj test će vam pokazati da li još živite u prošlosti ili ste spremni da načinite korak napred. Pogledajte slike i izaberite sat koji vas najviše privlači.

Sat broj 1

Vi živite u ovom trenutku. Sposobni ste da uživate u sitnicama koje čine život, u radostima svakodnevice... Zadovoljno ste i zahvalni na onome što imate.

Okruženi ste velikim brojem prijatelja i toplinom porodice i to smatrate svojim najvećim uspehom. Znate da uživate u momentu koji vam se upravo dešava i da budete srećni zbog onoga što upravo imate. Vi ste osoba koja nije opterećena ni prošlošću, ali ni budućnošću.

Sat broj 2

Niste zaglavljeni u prošlosti, ali ste osoba koja živi u budućnosti. Puni ste različitih ideja za sutra i danas kao da vas ne zanima. Za vas je dan u kome ste već prošlost i vaš um već smišlja i zamišlja nešto što će se tek desiti. Često osećate anksioznost zbog neizvesnosti šta donosi to "sutra" od koga vi mnogo očekujete. 

Zbog toga što živite u budućnosti, niste sposobni da uživate u trenutku. Da biste bili zadovoljniji i srećniji prestanite da živite u budućnosti i uživajte u svakom trenutku koji živite.

Sat broj 3

Vi ste osoba koja je potpuno zarobljena u prošlosti. Potreban vam je novi cilj - san koji daje snagu i poziva napred.  Niste u stanju da se oslobodite kajanja za stvari koje su vam se dešavale  i zbog toga živite i proživljavate i dalje neke situacije koje su se desile, a s kojima se niste pomirili niti ih prihvatili.

Vreme je da prestanete da se kajete i živite "zarobljeni" u vremnu koje je prošlo. Greške su sastavni deo živita, iz njih je potrebno izvući pouku i nastaviti dalje. Gubite dragoceno vreme na kajanje, umesto da živite "punim plućima".

Sat broj 4

Ovaj sat govori da ste iskoračili iz prošlosti, ali da joj se često vraćate. Kao da vam se čini da je tamo uvek bilo nešto bolje i lepše, da su vam se tada dešavale neke značajne stvari. Ali i danas će biti prošlost već sutra, pa bi bilo dobro da to tako i shvatite i počnete da živite to "danas" i uživate u njemu.

Čini vam se da je život u sadašnjosti manje ispunjen i manje zanimljiv, nego onaj koji ste proživeli. Volite da se varaćate često na lepe uspomene i da se sećate nekih za vas značajnih momenata.  Često verujete da su samo oni ljudi koje ste upoznali u prošlosti vredni vaše pažnje, čime sebi uskraćujete upoznavanje novih među kojima takođe možete da nađete kvalitetne. 

Uživajte u lepim uspomenama, ali dajte sebi priliku da stvarate i neke nove.

Video: Psiholog Snežana Marić: Kako pandemija korona virusa utiče na bračne odnose

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KS

    30. novembar 2021 | 16:31

    Veker, br. 4. Inače sam se iznenadio kad sam video da polovina srednjoškolaca ne zna pročitati koliko je sati ako satovi nisu digitalni, pa još ovi sa rimskim brojevima.. Možda pokazuju malo komotnije vreme, ali ja na crkvi npr. ne mogu ni zamisliti digitalni sat.

  • Zokica

    30. novembar 2021 | 15:18

    Bravo za stručnost !!!!!Sat broj 3

  • V

    30. novembar 2021 | 20:07

    Prošlost je mnogo lepša bila nego sadašnjost..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA