≫ 

Omiljeno piće otkriva karakter: Vino vole pristupačne i savesne osobe

Tim naučnika iz Australije otkrio je da postoji povezanost između karaktera pojedinca i njegovog omiljenog pića, kao i mesta na kome ga konzumira

  • 1
prijatelji slavlje ručak hrana porodica

Foto: Shutterstock

Odavno postoji verovanje da određeni tipovi ličnosti piju određene vrste pića. Tako se smatra da oni koji su ljubitelji viskija imaju visoko samopouzdanje, dok su pivopije opuštene i znaju da uživaju.

Ovo verovanje nedavno je na jednom broju ispitanika potvrđeno i naučnim istraživanjem.

Tim naučnika iz Australije otkrio je da postoji povezanost između karaktera pojedinca i njegovog omiljenog pića, kao i mesta na kome ga konzumira.

Istraživanje je vodio Piter K. Džonason, a u njemu je učestvovalo 1.232 Australijanca; polovina su bile žene, polovina muškarci, prosečne starosti 45,79 godina.

Istraživači su ih pitali gde najčešće konzumiraju alkoholna pića i koju vrstu preferiraju, a ispitanici su dobili i pismeni test u kome je trebalo da otkriju čime se bave, da li su zadovoljni svojim životom, da li imaju poverenja u druge ljude i slično.

Džonason i njegovi saradnici izvršili su statističke analize, otkrivajući potencijalne odnose između preferencija povezanih sa alkoholom i karakterom.

Alkohol, slavlje, pivo

Foto: Shutterstock

Otkrili su da su oni koji vole da piju kod kuće više pesimistični i generalno tužniji za razliku od onih koji alkohol konzumiraju u kafiću. Osobe koje radije nazdravljaju u kafiću su ekstrovertne, vole druženja i veselije su.

Prema tom istraživanju, ljubitelji piva i vina zadovoljni su svojim životom i otporniji su na neprijatnosti. Uz to, vino vole oni koji su pristupačni i savesni, a pivo oni koji su jednostavni, otvoreni i opušteni. Rezultati su pokazali i da su oni koji vole cidere i žestoka pića najneurotičniji.

Naučnici su rekli da su ovi podaci vrlo zanimljivi, ali da je potrebno uraditi još dodatnih istraživanja na ovu temu, piše Psychology Today.

Video: Recepti za koktele koji će vas navesti da odmah otrčite do najbliže prodavnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA