≫ 

Kako da očistite kuhinjski aspirator da bude kao nov: Trik koji odmah daje efekat

Aspirator je uvek na udaru isparenja, pa se na njemu brzo i lako talože prljavština i masnoća

  • 1
Aspirator

Foto: Shutterstock

Kako se u Srbiji već nedeljama praznuje, kuhinjski aparati radili su punom parom, pa domaćice sada očekuje veliko spremanje, kako bi posle praznika sve dovele u prvobitno stanje.

Jedna od stvari koja se najređe čisti, jer je i najmanje uočljiva kada su na njoj prašina i prljavština je kuhinjski aspirator. Osim toga, ovaj aparat zadaje dosta problema pri čišćenju, ali uz konkretne trikove ništa nije nemoguće.

Aspirator je uvek na udaru isparenja, pa se na njemu brzo i lako talože prljavština i masnoća, a toplota kojoj je izložen dovodi do toga da se nečistoće sasuše i da ih je teško očistiti.

Potrebno je:

 

  • duboki pleh
  •  

  • šolja sode bikarbone
  •  

  • voda
  •  

 

Uklonite filtere sa aspiratora. U posudu sipajte 2-3 litra vode i stavite da proključa, a za to vreme pripremite duboki pleh, dovoljno veliki da filter stane u njega.

U pleh sipajte proključalu vodu, dodajte pola šolje sode bikarbone i potopite filter aspiratora. Efekat ćete početi odmah da primećujete, jer će masnoća početi da se odvaja, otapa i izlazi na površinu vode.

Posle nekoliko minuta potapanja izvadite filter, operite ga deterdžentom i toplom vodom ili ga za još bolji efekat operite u mašini za sudove.

Isto uradite i sa drugim filterom.

Ovu metodu ponavljajte s vremena na vreme, kako bi vaš aspirator bio uvek čist - efikasna je, a neće oštetiti filtere na aspiratoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA