Poboljšajte svoje raspoloženje i produktivnost pomoću ovih praktičnih saveta

Danas dosta vremena provodimo u sedećem položaju, pre svega zbog korišćenja elektronskih uređaja koji štede radnu snagu u našim životima

  • 0
Izlazak napolje žena Foto: Shutterstock

Dodajte ovome široku paletu opcija za hranu koja često nije u skladu sa balansiranom ishranom. Loša ishrana ne utiče samo na naše zdravlje, već utiče i na naše performanse na poslu tako što se negativno odražava na koncentraciju i nivo energije što može da izazove razdražljivost i nestrpljenje.

Svi znamo da treba da se hranimo zdravo i uravnoteženo i redovno vežbamo, ali to je lakše reći nego učiniti kada imate osam sati radnog dana, nemate vremena za pauzu za ručak, dvočasovno putovanje na posao i život kod kuće koji treba da uklopite.

Donosimo vam par praktičnih saveta kako da poboljšate svoju ishranu na poslu, uključujući male, ali značajne promene u navikama.

Edukujte se

Prva i najvažnija stvar koju treba da uradite je da naučite o nutritivnoj vrednosti i uticaju hrane i pića. Edukacijom ćete moći da unesete jednostavne i lake promene u svoju ishranu radi zdravijeg rezultata i boljeg radnog učinka. Na primer, jaja na tostu čine bolji doručak od džema na tostu tako što zamenjuju šećer sa proteinima, cinkom, gvožđem kao i vitaminom D.

Izgradnja rutine

Deo razloga zbog kojih padamo u loše navike je taj što ne planiramo i ne gradimo zdravu rutinu, ili jednostavno dozvoljavamo da naš plan bude "šta god je najlakše", a to obično znači nezdravo. Izgradnjom rutine, spremni ste za obroke i izbore sa zdravijim opcijama, bilo da je to domaći ili kupovni obrok. I, što je najvažnije, donosite odluke o ishrani pre nego što ogladnite.

Ključ za ovo je jednostavnost: napravite jednostavno jelo ili uključite rutinsku kupovinu zdravih namirnica na putu do posla, kao što su voće, orašasti plodovi, semenke ili povrće. Voće i povrće sadrže vitalne hranljive materije koje podstiču proizvodnju dopamina i antioksidante koji poboljšavaju pamćenje i raspoloženje. Dobar način da osigurate da u toku dana unosite voće i povrće je da planirate unapred. Tako na primer možete pripremiti veliku salatu od raznog povrća (kupus, paprika, šargarepa…) ili voćnu salatu.

Nutrino lab Foto: Nutrino lab

Ukoliko nemate vremena za kupovinu, predlažemo zdrave Nutrino Lab užine koje su napravljene od 100% voća i povrća. One ne sadrže dodate šećere, aditive, veštačke boje i gluten, zbog čega su pravi izvor energije i predstavljaju brzu, ali zdravu i ukusnu užinu koja je uvek na dohvat ruke. Jednostavno odvrnete čep Nutrino Lab užine, skviZZnete i uživate u jedinstvenim miksevima raznovrsnog voća sa đumbirom, cveklom, šargarepom ili spanaćem.

Ne preskačite obroke

Kada jedete i koliko često jedete jednako je važno kao i da se dobro hranite i unosite prave hranljive namirnice u svoju ishranu. Važno je da ne preskačete obroke i da razmak između obroka ne bude veliki, jer će vam pasti šećer u krvi što će otežati koncentraciju i veća je verovatnoća da ćete se sa narednim obrokom prejesti.

Najvažnije je da ne preskačete doručak i da između glavnih obroka imate i užinu. Jedenje prvog obroka u danu može podstaći vaše telo da sagoreva više kalorija tokom dana i pomaže u zadržavanju rastućeg nivoa kortizola koji je primarni hormon stresa i visok u ranim jutarnjim satima.

Ostanite hidrirani

Dehidratacija na poslu može dovesti do slabe produktivnosti, smanjenih kognitivnih sposobnosti, kao i sporijeg vremena reakcije. Zbog toga je važno da ostanete hidrirani, ali to treba da uradite tako što ćete piti vodu, a ne zašećerene ili kofeinske napitke jer mogu imati neželjene nuspojave kao što su dehidratacija, hiperglikemija i poremećaj sna.

Žena devojka pije vodu voda čaša Foto: Shutterstock

Kao i kod većine stvari u životu, ključ zdrave ishrane je dobra priprema. Planirajte vaše obroke i kupovinu zdravih namirnica, a možete jednostavno u vašu torbu da spakujete Nutrino Lab voćni snack i nema brige, jer znate da ćete uneti pravu dozu 100% prirodnog voća i povrća. Fantastično pauč pakovanje Nutrino Lab-a čuva svu svežinu, miris i hranjive vrednosti voća i povrća. Vama samo preostaje da skviZZnete i uživate u užini koja pruža zadovoljstvo zbog kog se ne kaješ.

Nutrino lab Foto: Nutrino lab

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA