Vikend putovanja kroz Evropu koja će vas oduševiti

Vikend putovanje može biti početak nečeg mnogo dugotrajnijeg i većeg što će vas očarati za ceo život

  • 0
rim foto: pixabay.com / Rim

Često je teško odlučiti koji grad u Evropi posetiti na vikend, i u roku od dva dana obići najbitnije znamenitosti. Istina, izbor je dosta širok, i za veliki broj gradova ne bi bilo dovoljno ni mesec dana da upoznate sve njihove lepote, međutim, odnekle treba početi. Ono što treba da vam bude jedna od glavnih smernica je fokusiranje na tip atrakcija koje želite da posetite. Da li negde želite da odete zbog dobre hrane, bogatog noćnog života, ili kulturno-istorijskih spomenika? Kako bismo vam pomogli da donesete ispravnu odluku, sastavili smo za vas listu evropskih gradova u kojima možete provesti i više nego magičan vikend.

Prag

Valeta, Kinsejl, Prag Foto: Pixabay/pexels

Prestonica Češke Republike idealna je za sve ljubitelje istorije, gotičke arhitekture, ali i dobrog piva. Dosta gostiju sa Balkana svake godine poseti Prag i mnogi od njih ostaju zatečeni pred njegovom lepotom. Putovanje u Prag možete realizovati u bilo kom godšnjem dobu, jer tokom svakog od njih, ovaj grad ima zanimljivu ponudu. Ono što nikako ne smete zaobići tokom svog vikend-putovanja je poseta Praškom dvorcu kao i Starogradskom trgu. Iako ne previše veliki, Prag je grad koji u sebi krije mnoge lepote, pa će jedan vikend biti dovoljan da obiđete njegove glavne atrakcije. I, naravno, pivnice.

Toskana

foto Pixabay foto Pixabay

Iako je Toskana velika regija sa pregrštom zanimljivog sadržaja, vrlo jednostavno možete organizovati svoje vikend Toskana putovanje. Najbolji način da obiđete znamenitosti Toskane u toku jednog vikenda jeste da preko agencije bukirate putovanje. U tom slučaju moći ćete da izaberete neki od fakultativnih izleta do toskanskih turističkih centara. Među njima se izdvajaju, na prvom mestu, Firenca, zatim Sijena, San Điminjano i Piza. U svakom od gradova otkrićete bitne kulturno-istorijske spomenike, kao i hranu zbog koje je čitav svet zaljubljen u Italiju. Iako se može učiniti da je jedan vikend prekratko vreme za obilazak ove itlaijanske regije, uz pomoć dobre organizacije, sve se može postići.

Rim

Istina je da svi putevi vode u Rim. Ukoliko do sada još uvek niste posetili italijansku prestonicu, pravo je vreme. Rim je dom Koloseuma, Rimskog foruma, Fontane di Trevi, i mnogih drugih atrakcija koje oduzimaju dah turista širom sveta. Ukoliko ste ljubitelji umetnosti, jedan vikend će biti dovoljan da obiđete glavne muzeje, među kojima se nalaze Galerija Borgeze i Vatikanski muzej. Rim pedstavlja savršen spoj tradicije i modernog, jer na jednom mestu možete videti neke od najznačajnijih ostataka antičke civilizacije, ali i upoznati prestonicu italijanske mode. Kada je reč o hrani, ono što nikako ne smete propustiti da probate je Pasta Karbonara, jelo u koje se Italijani kunu i koje predstavlja jedan od zaštitnih znakova ove zemlje. Sigurno nećete zažaliti. Putovanje u Rim će biti nezaboravno iskustvo!

Berlin

Berlin, Nemacka Foto: Pixabay

Iako se svi možemo složiti da je Berlin ogroman grad, i da bi bili potrebni meseci da se obiće i upozna do tančina, verujte nam, čak će i jedan vikend biti dovoljan da se u njega zaljubite. Berlin možemo posmatrati i kao državu za sebe, jer se veoma razlikuje od ostatka Nemačke. Ukoliko ste u potrazi za živim gradom koji nikada ne miruje, Berlin je pravi izbor za vas. Uvreženo je mišljenje da je Nemačka zemlja ljudi koji se drže pravila od kojih nikada ne odstupaju, da su gotovo vojnički organizovani i radni. Međutim, Berlin ne potpada u potpunosti pod te kriterijume. Možemo ga smatrati jednim od gradova koji najviše pošutuju različitosti i slobode ljudi. U svakom trenutku možete naići na ljude slobodnog duha koji se zabavljaju, pa je tako Berlin idealan za sve koji traže provod. Naravno, pored toga, Berlin je bogat i istorijskim nasleđem, pa možete obići neke od najbitnijih muzeja - ne sve, ali ipak dovoljno da vaš umetnički duh bude zadovoljen.

Za mesta koja vam prirastu srcu neće biti dovoljne godine da ih se nagledate i nauživate. Uprkos tome, ne treba propustiti priliku da upoznate neke od najznamenitijih evropskih gradova i regija koji će vas očarati. Vikend putovanje može biti početak nečeg mnogo dugotrajnijeg i većeg što će vas očarati za ceo život. Potrebno je samo upustiti se u avanturu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA