Kako da obarite krompir za 10 minuta, bez kuvanja na šporetu

Sjajan trik koji će vas spasti od dosadnih kuhinjskih poslova

  • 1
krompir Foto: Pixabay

Ljuštenje krompira i njegova priprema za pravljenje pirea, dalmatinske salate, pečnje u rerni ili obično prženje zahteva vreme i strpljenje. Ovu namirnicu skoro svakodnevno koristimo u kuhinji i stalno se pitamo da li postoji neki način kako bismo skratili proces dosadnog guljenja kore krompira.

Nije baš pomoću čarobnog štapića, ali ovaj trik vam može olakšati predradnje za pripremu obroka sa krompirom, posebno kada ga planirate u većoj količini.

Krompir se vrlo lako i brzo može skuvati i u mikrotalasnoj rerni.

Stavite ga na veći tanjir ili u činiju, i to bez ljuštenja. Izbodite ga malo viljuškom i pospite sa dve kašike vode. Podesite mikrotalasnu rernu na maksimalnu temperaturu i na 10 minuta.

Dobićete savršeno obaren krompir sa korom koju, kada ga prohladite, vrlo lako možete oguliti. Krompir se neće kruniti i biće idealnog oblika.

Dodatni savet: ovak obaren krompir možete koristiti za pire, iseći ga na kolutove za krompir salatu ili ga prebaciti u rernu kako biste ga dodatno zapekli i dobiti krompir koji je fantastično hrskav spolja, a mekan iznutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA