≫ 

Izmerite veličinu svog grudnjaka same kod kuće uz ova uputstva: Lakše je nego što ste mislile

Uzmite traku za merenje i spremne ste da počnete!

  • 1
Grudnjak, merenje Foto: Shutterstock

Toliko žena nosi grudnjak pogrešne veličine, bez obzira da li su preuski, manji, veći ili ih stežu. Ovo ne samo da čini da se osećate neprijatno dok ga stalno nameštate u toku dana, već može imati i neželjene efekte kao što su bolovi u ramenima i leđima.

Ali, idealnu veličinu grudnjaka možete da odredite i u udobnosti svog doma i potom kupiti grudnjak koji vam odgovara.

Evo liste od nekoliko stvari koje treba da imate na umu kada merite svoje grudi da biste pronašle pravi grudnjak za vas.

1. Merenje obima ispod grudi

Postavite mernu traku oko grudnog koša, tačno ispod trake grudnjaka. Uverite se da je čvrsto zategnuta, ali da vam nije neprijatno i da je traka ravna. Zabeležite broj koji ste dobile.

Kada kupujete grudnjak birate korpu i uz nju obavezno stoji neki broj - 75, 80, 85, 90, 95. Taj broj je vaš obim koji ste sada izmerile. Ukoliko ste izmerile neki između na primer 70 i 75, same ćete odlučiti kada probate grudnjak da li vam treba labavija traka ili ona koja vas više zateže.

2. Izmerite veličinu korpe

Postavite mernu traku preko grudi. Nećete morati da povlačite traku da biste je namestile posebno čvrsto za ovo merenje. Zabeležite koliko ste dobile.

Potom oduzmite veličinu koju ste malopre izmerile (merenje ispod grudi) od broja koji ste dobile merenjem preko grudi  i zabeležite ovu vrednost.

Ta razlika je veličina (slovo) vaše korpe i to gledate po sledećem sistemu razlike: AA=10-11 cm razlike, A=12-13 cm razlike, B=14-15, C=16-17, D=18-19, E=20-21, F=22-23, G=24-25, H=26-27, I=28,29, J=30,31, K=32-33.


Dakle, ako ste dobile merenjem preko grudi rezultat 92, a merenjem ispod grudi 74, razlika je 18, što znači da vam je neophodna veličina 75D.

Video: Srbi najviše koriguju grudi, operišu noseve, odstranjuju masno tkivo i zatežu lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA