Kad sitnice naprave veliku promenu: Osvežite prostor novim detaljima i unesite svežu energiju

Ako osećate da je vašem prostoru potrebno osveženje, to ne mora odmah značiti da se latimo četke za krečenje ili da menjamo nameštaj

  • 0
Leto enterijer Shutterstoc

Ako osećate da je vašem prostoru potrebno osveženje, zastanite na samo sekundu pre nego što zgrabite četkicu ili uložite tonu novca u nameštaj ili umetnička dela. Unošenje ličnosti, energije i značajnije promene u prostor ne znači nužno da morate posegnuti za krečenjem ili unošenjem nekih krupnijih i skupih komada nameštaja ili dekoracije u vaš životni prostor.

- Primećujem ovih dana da moje oko posebno ima tendenciju da se odmori i "nađe utehu" na malim predmetima razbacanim po stolovima moje dnevne sobe i drugim površinama - kaže Entoni Barzilej Frojnd, direktor likovne umetnosti u "1.stdibs".

- Stvari i predmeti koji nam mogu pružiti veliko estetsko i emocionalno uživanje u svakom eneterijeru, ne moraju nužno biti skupi predmeti visokog dizajna - kaže ovaj stručnjak.

Kako piše i "ApartmentTherapy", bez obzira na to da li tek započinjete projekat preuređenja sobe ili želite da promenite nekoliko stvari, možete da koristite porodično nasleđe, omiljene komade ili jedinstvene, ali male ukrasne predmete kako biste prostor učinili posebnim.

Predlažemo nekoliko ideja.

Jastuci

Pored sentimentalnih komada, Barzilejd Frojnd preporučuje sve što je "šarmantno, duhovito ili prožeto bojom". Jedan lak način da se postigne taj poslednji kriterijum je tekstil - posebno jastuci za dekoraciju.

Sve što treba da uradite jeste da stavite nekoliko svetlih jastuka na sofu ili krevet i osećaćete se kao da ste u novom prostoru.

Tapete

Malo ali moćno rešenje za ukrašavanje dizajnera Eduarda Rodrigeza je tapeta koja se može ukloniti. Čak i ako se nalazi samo na jednom zidu ili plafonu, tapete sa uzorkom imaju veliki efekat na prostor. Budite sigurni da će tapeta stvoriti šarmantan utisak u svakoj prostoriji, posebno ako imate ograničen budžet i ne želite da se posvetite dugotrajnoj vezi sa tapetama, na tržištu postoji nekoliko uklonjivih i super zabavnih opcija.

Da biste dobili željenu promenu koja će prijati vašem oku i vašoj energiji, stručnjaci savetuju da najpre sve isprobate sa malim uzorcima tapeta koje ćete nalepiti na komodu, element od kuhinje, neku pozadinu ili uzglavlje od kreveta, trpezarijski sto... kako biste stekli početni utisak o tome kako će taj desen uticati na atmosferu vašeg prostora u koji želite da unesete promenu.

Uramljene porodične fotografije

Ne potcenjujte dekorativni uticaj sopstvene fotografije ili fotografije vaših voljenih. Retko kada u novije vreme idemo u foto-radnju da izrađujemo fotografije, ali one zaista mogu biti mudar i sladak dizajnerski potez koji bi trebalo da koristite.

- Koristili smo ličnu fotografiju klijenta da personalizujemo police za knjige u njihovoj porodičnoj radnoj sobi - kaže dizajnerka Šarlot Lukas. Nekoliko odštampanih fotografija i ukrasni ramovi dali su lični i smislen dodir koji jednostavno nije mogao da se kupi u prodavnici.

Biljke

Dženi Rajmold, majka sedmoro dece i kustos stila života, izgradila je svoju karijeru pomažući drugima da ponovo osmisle izgled svog prostora uz pomoć pristupačnih dekoracija i stilskih trikova. Njen mali dekorativni potez koji se isplatio? Zelenilo - pravo ili lažno.

- Ako želite da unesete život u prostor, pokušajte da dodate smokvino drvo u saksiju - kaže ona. Biljke se mogu naći za malo nova i odličan su način da se stvori moderan organski prostor bez trošenja bogatstva.

Ogledala

Dizajnerka Megan Hop predlaže da u svoj prostor dodate zidno ogledalo kako biste ulepšali sobu. Ovo je posebno sjajno ako živite u otvorenom, širokom prostoru.

- Ako vam se sviđa ono što se dešava u vašem prostoru i želite više toga, predlažem da okačite ogledalo - videćete duplo - kaže Hop i dodaje:

- Postavite ga strateški u skladu sa vašim prirodnim izvorom svetlosti kako biste mogli da osvetlite svoj prostor. Ne morate da trošite novac na skupa ogledala ili na džinovski komad koji se proteže kroz ceo zid. Postoje radnje sa povoljnijom cenom ogledala, ali i stakloresci vam mogu pružiti korisne savete i pomoć".

Male skulpture

Kada pokušavate da nađete načine da ulepšate svoju policu za knjige ili konzolni sto, stručnjaci predlažu da dodate malu, šarenu skulpturu. Od porodičnog nasleđa do suvenira sa putovanja, ne samo da će ovakav komad oživeti vašu sobu, već će biti i značajan podsetnik na lepe uspomene.

Sjajan efekat će dati male skulpture i keramika koje se mogu koristiti za stilizovanje police za knjige ili stočića za kafu, a možete kombinovati vintage komade sa modernim komadima i sl.

Detalji na stolu

Dizajnerka Rudi Saunders bavi se sitnim detaljima koji daju finu i šarmantnu atmosferu na stolu i oko njega, čak i za svakodnevne obroke. Ako volite prstenove za salvete, možete svuda oko vas naći inspiraciju, od onih elegantnih koji izgledaju skupo, do onih sa čudnim i zabavnim dizajnom koji će izmamiti osmeh vašim ukućanima svaki put kad sednu na obrok.

Možete probati salvete jarkih boja koje će vam odmah privući pažnju ili suptilne svilene salvete. Takođe se možete igrati i načinom na koji vezujete salvete da biste dodali efektne i osvežavajuće momente vašoj trpezi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA