≫ 

Trik pomoću kog ćete najbrže oljuštiti paradajz: Za tili čas je spreman za kuvanje

Ljuštenje paradajza nikad nije bilo lakše

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Zvanično je počela sezona kada domaćinstva širom naše zemlje mirišu na zimncu. Vredne domaćice već odlažu prve tegle sa zimnicom i pripremaju se da naprave sok od paradajza koji će piti i koristiti u toku cele zime.

Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, a poznato je da to uopšte nije lak posao.

Zato smo za vas pripremili trik zlata vredan pomoću kog ćete oljuštiti paradajz za tren oka.

Sve što treba da uradite je da prvo dobro operete paradajz. Na donjoj strani paradajza, po sredini, nožem napravite krstić.

U šerpu sipajte toplu vodu, stavite na ringlu i kada proključa spuštajte paradajz i ostavite ga tu 30 sekundi.

Za to vreme u veću posudu sipajte hladnu vodu i dodajte dosta leda.

Paradajz izvadite iz ključale vode, pa ga odmah stavite u onu hladnu i ostavite ga 30 sekundi.

Kada uzmete paradajz u ruke, primetićete da je već počeo sam da se ljušti, pa samo povucite pokožicu i spašće bez muke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA