Trik pomoću kog ćete očistiti kamenac sa pegle: Zasijaće kao nova

Osim kamenca, čest problem su i ostaci zagorele tkanine i druge nečistoće koje se hvataju na pegli

  • 0
Pegla Foto: Freepik.com

Većini domaćica sama pomisao na peglanja odeće stvara glavobolju. Sati stajanja pored gomile odeće zaista umaraju, ali sve nekako ide lakše kada imate kvalitetnu peglu.

Međutim, nevažno je koliko novca uložite u ovaj aprat ako ga ne održavate da adekvatan način. Kamenac koji se taloži unutar i na spoljašnjem delu pegle može da oteža peglanje, ali i da izazove kvar.

Kada se tkanina gužva i lepi, para otežano izlazi i povremeno curi voda, definitivno je vreme za temeljno čišćenje pegle.

Sve što vam je potrebno su:

  • 2 kašike sobe bikarbone
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike sirćeta

U činiji pomešajte sodu bikarbonu i vodu tako da dobijete gušću pastu, pa je nanesite na ploču pegle, ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom dobro prebrišite krpom natopljenom mlakom vodom.

Staru četkicu za zube potopite u sirće, pa pažljivo istrljajte površinu pegle.

Na kraju, sipajte destilovanu vodu u dozer pegle i uključite opciju za ispuštanje pare, pa peglu stavite na stari peškir i pritiskajte dugme za izbacivanje vodene pare nekoliko minuta. Kad isključite peglu iz struje, ostavite je da se ohladi i izglancajte je alu-folijom.

Video: 4 trika za skidanje fleka bez hemijskih odstranjivača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA