Kako da očistite drvenu dasku za sečenje namirnica: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Iako su na tržištu odavno dostupne kuhinjske daske od neprobojnog stakla, mnoge domaćice i dalje koriste one drvene koje deluju toplije, ali su teže za održavanje

  • 1
Daska za sečenje, Drvena daska Foto: Pixabay

Drvena daska za sečenje mesa i povrća nezamenljiva je u svakoj kuhinji. S obzirom na to da nije preporučljivo stavljati drvene predmete u mašinu za pranje sudova, mnoge domaćice imaju dilemu kako da očiste dasku, a da je pritom ne oštete.

Da biste očistili dasku tako da bude bezbedna za upotrebu, najjednostavnije je da je prelijete običnim kuhinjskim sirćetom sa obe strane, ostavite da odstoji desetak minuta i potom isprete pod mlazom vruće vode.

Odmah pošto ste isprali dasku, prebrišite je pamučnom krpom kako se voda ne bi uvukla u drvo i izazvala bubrenje vlakana, a samim tim dovela i do deformisanja daske.

Drugi, još efikasniji način za čišćenje drvene kuhinjske daske jeste da je pospete sodom bikarbonom, potom prelijete sirćetom i opet ostavite da odstoji desetak minuta.

Posle tog vremena isperite dasku pod mlazom vrele vode i prebrišite pamučnom krpom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razumenka

    26. novembar 2022 | 22:46

    Kad se osusi premazati je custom mascu I stvar je resena. P.S. Dobro mast utrljati po dasci !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA