• 8

Gosti su došli nenajavljeni? Iznenadite i vi njih brusketima od čeri paradajza i crnih maslina!

Ovo je perfektno brzo posluženje, koje se super slaže uz belo vino...

  • 8

Sastojci za recept:

- francuski baget

- 2 čena belog luka

- 250 g čeri paradajza

- 1 avokado

- 5-6 komada sušenog paradajza

- 10 crnih maslina

- 50 g feta sira u maslinovom ulju

- so, biber

- maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 °C. Iseći hleb na kriške oko 1 cm, premazati ih maslacem, pa staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrejanoj rerni 10-ak minuta. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.

Paradajz i avokado iseći na sitne kockice, masline, ako su veće prepoloviti, sušeni paradajz iseći na trake. Beli luk prepoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete. Po želji posoliti, pobiberiti i ostaje još da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta, maslinovog ulja i brusketi su gotovi. Poslužiti dok su vrući, jer tada su najbolji.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Joja

    Ako hoces da docekas gosta kao pravi domacin,e onda spremi I dobru trpezu.Mi na Kosovu iznesemo meze,veceru us obaveznu pogacu I desert koji je obavezan posle toga.

  • Čika Jova

    Moji gosti bi toliko bili iznenađeni da bi me zagleđivali, opipavali puls, čelo... Kakav bre čeri, masline, bruskete, pa ne dolaze mi u kuću francuske starlete, menekenke, premirpi.de, dolaze ljudi sa ovog podneblja, tu odrasli, vole domaću hranu, struganu pogaču, kajmak, ajvar, suvo meso, čvarci, slaninicu, kavurmu...

  • Dija

    Svako može da ima teglu mAslina,( sada su i onako akcije) ,paradaiz može običan a sir domaći! Tako je jednostavno i ukusno.( Hleb može i običan narezan na kriške i prepolovljen!,Origano imamo svi... I td.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima