• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pileća džigerica sa lukom i još nekoliko trikova koji će je učiniti još ukusnijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od skromne džigerice itekako možete da napravite bogato jelo

  • 2

Džigerica je jeftin sastojak, ali to ne znači da od nje ne možete da napravite ukusno jelo.

Ovaj recept je brz, zabavan i što je najvažnije - preukusan.

Sastojci

- 500g pileće džigerice

- 4 supene kašike biljnog ulja

- 100g putera

- 2 luka srednje veličine

- 2 supene kašike smrvljenog bibera

- 1 paradajz

- 4-5 režnjeva dimljene slanine

- 1/3 čaše vina

- so

Priprema

Foto: Pixabay.com

1.

Operite pileću džigericu i rešite se masnoće ako je ima.

Potom je osušite.

Isecite luk i slaninu na sitne kockice.

2.

Uzmite veliki tiganj. U njemu zagrejte ulje i puter.

Dodajte iseckanu slaninu i pržite je dok ne dobije zlatu boju.

Onda dodajte iseckani i pržite sve još nekoliko minuta dok luk ne postane mekan.

3.

Sada smanjite temperaturu prženja i dodajte iseckani paradajz i džigericu.

Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte 5 minuta.

4.

Proverite džigericu i promešajte sve.

Sada dodajte smrvljeni crni biber i vino.

Kuvajte još 4-5 minuta.

Na kraju tek posolite džigericu.

5.

Ako sadržaj tiganja počne da liči na gulaš, pojačajte vatru i promešajte sve.

Sada je vreme da proverite džigericu. Ubodite je nožem. Ako iz džigerice ne izađe krv, gotova je.

Gledajte da je ne prekuvate jer će onda postati tvrda.

6.

Tek sada posolite džigericu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Tamara

    16. januar 2019. | 21:55

    Recept je fenomenalan, samo bih smanjila količine bibera. Sećam se da mi je davno baka pekla pileću dzigericu na foliji na plotni od šporeta. Obożavala sam to jelo

    Podelite komentar

  • I sadrži

    16. januar 2019. | 18:52

    Kao i sve ostale džigerice, sve ono loše, što se iz orgaanizma prečisti, dobro razmislite gde se otrovi talože...

    Podelite komentar