Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Iako smo protiv prženja hrane, nekad prosto moramo da pripremimo neko jelo na ovaj način

Zvuči opasno raditi sa punom šerpom vrelog ulja, pa kako biste sebi malo olakšali kuvanje odaberite ulje koje je najbolje za prženje u kućnoj radinosti.

Ukoliko spremate hranu kod kuće savetujemo vam da koristite biljno ulje. Tehnički, bilo koje ulje dobijeno od biljaka može da se nazove biljnim uljem. Maslinovo ulje, suncokretovo ulje ili neko slično - sve su to biljna ulja. Ali, ovde mislimo na ulja na čijoj etiketi piše “biljno ulje”, koje je neutralnog ukusa i koje ne bismo koristili za salatu, ali je za prženje savršeno.

Pržena hrana nije zdrava, ali moramo priznati da je preukusna. Foto: Pixabay.com

Postoje tri velika razloga zašto vam preporučujemo baš ovo ulje, a prvi je toplota na kojoj ovo ulje počinje da ispušta dim. Svako ulje počinje da otpušta dim u nekom momentu, ali je tačka koju ovo ulje dostigne pre nego krene da dimi između 440 i 450 stepeni. Piletinu pržimo obično na 350 stepeni kako bi ona imala hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.

Hrana spremljena ovim uljem ima blaži ukus, a tekstura je veoma zanimljiva jer ima hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost. Tako do punog izražaja dolazi ukus hrane koju spremate, a ne masna tekstura i ukus koji ostaje u ustima nakon svakog zalogaja.

Ulje koje je potpuno prirodno i biljnog porekla daje hrani savršenu teksturu. Foto: pixabay.com

Ulje je skupo, pogotovo ono koje je visokog kvaliteta. Ono što ovo ulje čini ekonomičnim jeste njegova visoka tačka na kojoj počinje da se dimi pa nam to dozvoljava da jednu količinu koristimo više od jednom. Veoma je korisno i praktično i zato vam savetujemo da se sledeći put malo više zadržite kod rafa sa uljem kako biste pronašli ovo o kojem vam pričamo.

(Telegraf.rs/bonappetit.com)

Tagovi: Hrana, Pečenje, Prženje, Ulje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • N
    Ninko

    Pa sa kojim uljem? Ova 3 svi i koristimo...ne razumem clanak

Dijetalni sladoled koji sadrži A, B1 i C vitamin, a pravi se za samo minut-dva

Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste

Vitaminska voda koja se pravi očas posla je najbolji napitak tokom vrelih letnjih dana

10 zlatnih pravila italijanske kuhinje koje bi odmah trebalo da primenite

Piletina sa 3 vrste sira koja se pravi za 20 minuta je nepobediva

Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled? (VIDEO)

Plazma letnje šeme

Šta se jelo u Sulejmanovom haremu? 10 omiljenih jela sultana koja se i danas nalaze na našoj trpezi

Spoj nespojivog: Salata u koju se Grci kunu Srbima izgleda nezamislivo, ali samo dok je ne probaju

Tri brza sendviča za savršen obrok za sve koji žure na posao

Prste da poližeš! Slatke galete prelivene sosom od jabuke i banane

Evo zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

Najlepše kiflice sa šunkom koje ste do sada probali

Preukusan kolač od kokosa sa glazurom od čokolade

Evo kako da napravite lisnato testo u samo nekoliko koraka

Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki

Crna limunada - zdrav napitak koji briše bore, ali i mamurluk

Sve što vam je potrebno su tri sastojka da biste napravili smrznuti jogurt u kućnoj režiji

Jagode sa kremom od limuna

Idealan recept za ukusan vikend doručak (VIDEO)

Samo dva sastojka su dovoljna da običnu bananu pretvorite u najukusniju letnju poslasticu

Najpoznatiji grčki kuvar otkriva originalan recept za pripremu tzatziki salate

Punjene paprike sa sirom za lagani ručak (VIDEO)

Brzi recepti za najukusniji domaći sladoled

Šumadijska gibanica: Savršena pita za svaki obrok

Kremast kolač za sve prilike: Jogurt kocke sa malinama i keksom (VIDEO)

Ovo je neoprostiva greška: Italijanski kuvari otkrivaju u čemu najviše grešimo kod pripreme bolonjez sosa

Krem čorba od tikvica idealna je za ove tople dane

Lagan recept za kinesku salatu od piletine sa nudlama

Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

Recept za univerzalno testo koje može stajati nekoliko dana u frižideru i idealno je za sve vrste peciva

Torta od crne i bele čokolade za sve sladokusce

Neobična slana štrudla sa oslićem

Neobičan slatki hleb sa grožđem i pomorandžom

Ovo je omiljeni recept vojvotkinje Megan Markl

Pikantna tunjevina sa povrćem idealna je za one koji paze na liniju

Čokoladni čizkejk: Lagani desert kojim ćete zasladiti dan

Čorba od praziluka idealna je za sve koji žele da smršaju

Recept za početnike: Napravite ukusan sataraš ili bećarac (VIDEO)

Jedan od najukusnijih domaćih sladoleda za koji su vam potrebna samo dva sastojka

Kolač sa jagodama i rendanom čokoladom (VIDEO)

Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima