Evo koliko tačno vam treba vode i soli ako želite da skuvate savršenu pastu - i šta nikako ne smete da joj dodajete

Trikova za pripremu dobre paste nikad dosta

Kada kuvamo pastu svi želimo da ona ispadne kao u najboljem restoranu, a sada nam jedan od najboljih kuvara otkriva kako je to moguće.

Ukoliko stavljate ulje u vodu u kojoj kuvate testeninu, samo uzalud trošite i ulje i vaše dragoceno vreme. Treba vam litar vode na svakih 100 grama testenine koju kuvate ukoliko želite da ona bude savršeno skuvana.

Foto: Pixabay.com

Andrea Trančero, koji je radio u restoranima nagrađenim Mišelinovim zvezdama, otkrio je svoju tajnu kako kuva savršenu pastu. Jedan od najvažnijih sastojaka je kipuća voda.

Prvo, treba dobro posoliti vodu sa 7 grama soli po jednom litru vode. Uobičajena je zabluda da ulje treb ada se doda u ovoj fazi kuvanja, ali on savetuje da to n eradite.

- Ulje ostaje na površini vode, a pasta potone na dno pa biva zarobljena ispod površine, rekao je kuvar.

Umesto toga fokusirajte se na to da imate po litar vode na svakih 100 grama suve testenine koju kuvate. Tako ćete dati dovoljno prostora ukusnim ugljenim hidratima da se slobodno kreću u loncu.

- Neka voda provri, pa onda dodajte so. Kada stavite pastu u vodu potrebno je da je s vremena na vreme promešate, dodaje.

Foto: Pixabay.com

Potrudite se da svako malo promešate pastu i nemojte da bacate svu vodu kada budete cedili testeninu jer vam može dobro doći kod pripremanja sosa za pastu.

Ukoliko pratite uputstvo za kuvanje koje stoji na poleđini pakovanja testenina, onda će ona biti al dente - pomalo tvrda kada je zagrizete. Savetuje i da ne ispirate vašu pastu nakon kuvanja jer je skrob taj koji čini sos svilenkastim.

Kvalitetnu pastu ćete prepoznati po tome što će voda u kojoj se kuva da bude bistrija, bez pene po površini.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Tagovi: kuvanje, pasta, Špagete, Testenina

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tri brza sendviča za savršen obrok za sve koji žure na posao

Prste da poližeš! Slatke galete prelivene sosom od jabuke i banane

Evo zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

Najlepše kiflice sa šunkom koje ste do sada probali

Preukusan kolač od kokosa sa glazurom od čokolade

Evo kako da napravite lisnato testo u samo nekoliko koraka

Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki

Crna limunada - zdrav napitak koji briše bore, ali i mamurluk

Sve što vam je potrebno su tri sastojka da biste napravili smrznuti jogurt u kućnoj režiji

Jagode sa kremom od limuna

Idealan recept za ukusan vikend doručak (VIDEO)

Samo dva sastojka su dovoljna da običnu bananu pretvorite u najukusniju letnju poslasticu

Najpoznatiji grčki kuvar otkriva originalan recept za pripremu tzatziki salate

Punjene paprike sa sirom za lagani ručak (VIDEO)

Brzi recepti za najukusniji domaći sladoled

Šumadijska gibanica: Savršena pita za svaki obrok

Kremast kolač za sve prilike: Jogurt kocke sa malinama i keksom (VIDEO)

Ovo je neoprostiva greška: Italijanski kuvari otkrivaju u čemu najviše grešimo kod pripreme bolonjez sosa

Krem čorba od tikvica idealna je za ove tople dane

Lagan recept za kinesku salatu od piletine sa nudlama

Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

Recept za univerzalno testo koje može stajati nekoliko dana u frižideru i idealno je za sve vrste peciva

Torta od crne i bele čokolade za sve sladokusce

Neobična slana štrudla sa oslićem

Neobičan slatki hleb sa grožđem i pomorandžom

Ovo je omiljeni recept vojvotkinje Megan Markl

Pikantna tunjevina sa povrćem idealna je za one koji paze na liniju

Čokoladni čizkejk: Lagani desert kojim ćete zasladiti dan

Čorba od praziluka idealna je za sve koji žele da smršaju

Recept za početnike: Napravite ukusan sataraš ili bećarac (VIDEO)

Jedan od najukusnijih domaćih sladoleda za koji su vam potrebna samo dva sastojka

Kolač sa jagodama i rendanom čokoladom (VIDEO)

Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi

Štrudla s makom po starom bakinom receptu

Otkrivena matematička formula za pravljenje savršene pice, a u ovome sve domaćice greše

Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Nestalo vam je jaja, a mrzi vas da idete u prodavnicu? Brzopotezni recept za palačinke bez jaja

Nikad ukusniji kolač od keksa koji ne morate čak ni da pečete!

Krompir sa spanaćem iz rerne gotov za 20 minuta!

Omiljeni kolač Jelene Đoković: Čokoladna poslastica bez brašna i jaja

Najbolji recept za mafine u kojem vi birate ukus koji najviše volite

3 tajne savršeno kuvanog pirinča koje će svako vaše jelo učiniti izvrsnim

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima