Ceo život ste pogrešno pržili krompiriće: Isprobajte još danas recept za savršeni pomfrit

Idealni prženi krompirići su spolja hrskavi, mekani iznutra, a prže se dva puta. Da biste postigli savršene pržene krompiriće pratite sledeći recept

Pomfrit obožavaju i deca i odrasli, a sada postoji način da ga ispržite prema preciznom receptu i probate savršeno pržene krompiriće. Evo koje kuhinjske trikove treba da upotrebite.

Pratite sledeće korake i pripremićete pomfrit kakav do sada niste probali.

- Nabavite što svežiji krompir.

- Očistite ga i stavite ih u posudu sa vodom.

- Iseckajte ga na komadiće ili onako kako ga seckate kada ga pržite na uobičajen način. Njihova debljina ne sme da bude šira od pola centimetra. Što su bolje iseckani to će biti boljirezultat.

- Čak iako niste vešti sa nožem, postoji veliki broj seckalica izrađenih baš u ovu svrhu, pa upotrebite jednu.

- Pošto ga iseckate ponovo ga operite hladnom vodom i ostavite da se ocedi na krpi.

- Posebno je važno da koristite maslinovo ulje, koje je zbog nezasićenih masnih kiselina otporno na visoke temperature.

- U fritezi ili u šerpi zagrejte dosta ulja na srednjoj temperaturi. Ako friteza ima termometar onda bi temperatura trebalo da dostigne 130 ili 140 stepeni. Ako nemate termometar znaćete da je temperatura idealna kada krompirići polako počnu da krčkaju.

Pomfrit

Foto: Pixabay.com

- Pržite krompiriće 7 do 8 minuta u manjim količinama kako ne bi opala temperatura ulja ukoliko ih naglo sipate, a posle navedenog broja minuta ih, na kratko, sklonite sa ringle.

- Izvadite ih rupičastom kašikom i stavite u jedan tiganj.

- Vratite šerpu na ringlu i pojačajte vatru na 180 stepeni (ako nemate termometar sipajte malo brašna u ulje i ako procvrči znaćete da je spremno), a zatim vratite krompiriće i pržite ih još 3-4 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskavi.

- Ponovo ih izvadite uz pomoć rupičaste kašike u posudu koju ste prethodno obložili maramicama (upijaju višak ulja). Posolite ih po želji.

- Pomfrit možete začiniti origanom ili slatkom paprikom.

- Ukoliko želite krompiriće na zdraviji način imajte u vidu da postoje električne friteze koje uz samo jednu kutlaču ulja mogu pripremiti istu količinu krompirića.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Hrana, krompirići, Pomfrit, Recept, Recepti

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (13)
Poređaj komentare:
  • P
    pele

    E hvala bogu sto se vi pojavi ste inače bi propali sam vas Bog poslao da nas izvedete na pravi put

  • V
    Vesna

    Najlepsi je isecen na 4 dela ubaciti 10min u kljucalu vodu izvaditi i staviti ih u tepsiju sa malo masti posoliti nekoliko cena neoljuscenog belog luka i staviti u rernu 30 min na 200 stepeni.Predobro rumeni hrskavi unutra meki jos ako su iz tvoje baste auuu mnjam mnjam.Prijatno

  • F
    FANTOM

    Ako cete pomfrit pravac prvi restoran gde u pet litara ulja isprzite deset kilograma krtole.Volim krompir kuvani, dinstani ili zapeceni sa slaninom, ali ne volim da ga u prolece sakrivam pod zemlju a u jesen trazim gde sam ga sakrio.

Recept koji je podelio Instagram: Slavna kuvarica otkrila kako se pravi salata od samo dva sastojka

3 recepta za omiljena jela Pavla Vuisića: Musaka od patlidžana, jagnjeća kapama i pita od kajsija

Pravi ljubitelji pice nikada ovako nešto ne bi kupili, a vi?

Čokoladna poslastica bez brašna i jaja: Ovo je omiljeni recept Jelene Đoković, a voli ga i Nole

Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati

Napravite fini hrskavi francuski baget

Napravite sami mirisan hleb od kukuruznog brašna

Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan

Domaća supa od teletine čiji nas miris i ukus vraćaju u detinjstvo

Neobična poslastica od kajsija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj (VIDEO)

Zaboravite na giros i suvlaki: Ovo su tradicionalna jela koja morate probati ako letujete u Grčkoj

Obrok za 20 minuta: Španska salata koja je spremna očas posla idealna je za lagani ručak

Mere na šolje: Napravite brzinsku domaćinsku proju za manje od pola sata

Evo šta boja žumanceta govori o kvalitetu jaja: Obratite pažnju ako je previše svetlo

Koja je prava pravcata razlika između sode bikarbone i praška za pecivo?

Musli, voće i jogurt: Ledena poslastica koje je nešto najzdravije što možete da pojedete

Da li znate šta je portokalopita? Od danas to je vaša omiljena pita (RECEPT)

Pistaći i narandža: Zvuči kao recept za idealni letnji kolač

Neverovatne činjenice o lubenici koje do sada sigurno niste znali

Nektarine su lepe, ali su grilovane još lepše: Recept za neverovatno ukusnu letnju poslasticu

Suvlaki na Halkidikiju i na Lefkadi nisu isto jelo: Ovo obavezno morate znati pre letovanja u Grčkoj

Roze limunada će vas rashladiti mnogo bolje nego obična i postaće vaše omiljeno letnje piće

Zaboravite na kupovne: Napravite sami lanene pločice i grickajte ih do mile volje

Hajde jednom za svagda da definišemo šta je tofu. I ne, nije sir!

Šta se nalazi u sredini planete Saturn? Slatko od višanja i čokolada (VIDEO)

4 namirnice koje će vam ugasiti žeđ podjednako efikasno kao i voda

Prava istina o tome zašto jagode sa šlagom nigde nisu tako ukusne kao na Vimbldonu

Da li možete da zamislite sladoled sa ukusom svinjetine? E, pa postoji! (FOTO)

Fritata: Najbolji način da ostatke hrane pretvorite u novo, preukusno jelo

Dijetalni sladoled koji sadrži A, B1 i C vitamin, a pravi se za samo minut-dva

Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste

Vitaminska voda koja se pravi očas posla je najbolji napitak tokom vrelih letnjih dana

10 zlatnih pravila italijanske kuhinje koje bi odmah trebalo da primenite

Piletina sa 3 vrste sira koja se pravi za 20 minuta je nepobediva

Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled? (VIDEO)

Plazma letnje šeme

Šta se jelo u Sulejmanovom haremu? 10 omiljenih jela sultana koja se i danas nalaze na našoj trpezi

Spoj nespojivog: Salata u koju se Grci kunu Srbima izgleda nezamislivo, ali samo dok je ne probaju

Tri brza sendviča za savršen obrok za sve koji žure na posao

Prste da poližeš! Slatke galete prelivene sosom od jabuke i banane

Evo zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

Najlepše kiflice sa šunkom koje ste do sada probali

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima