Domaći šareni makaronsi koje ćete zavoleti na prvi zalogaj, a mnogo su bolji od kupovnih

Slasni i primamljivi makaronsi smeše nam se u svakoj poslastičarnici, ali su ipak oni domaći ukusniji

Koliko god ovih obojenih slatkih makaronsa da napravite uvek ih je malo.

Za pripremu ovih kolačića potrebno vam je:

- 50 g orašastih plodova (orasi ili bademi);

- 50 g šećera u prahu;

- 1 veće ili 2 manja jaja;

- 40 g šećera;

- prstohvat soli;

- par kapi limunovog soka.

makaroni

Foto: Pixabay.com

Dan pre nego što želite da pravite ove kolači odvojte belanca od žumanaca. Stavite ih u posudu i ostavite otvorene da stoje do sutra. Nakon što su belanca odstajala pomešajte ih sa orašastim plodovima i šećerom u prahu. Ubacite ih u multipraktik i meljite sve dok se sve ne pretvori u lepu masu bez komadića i grudvica. Meljite u intervalima, da ne bi bademi ili orasi pustili masnoću. Treba da budu prozračni. Možete dodati i neke boje u prahu tako da vam kolačići budu u boji koju želite .

Belanjcima dodajte prstohvat soli i par kapi limonovog soka pa ih umutite na srednjoj brzini dok ne dobijete lepu smesu. Onda pojačajte mikser i dodajte iz 3 puta šećer. Miksirajte sve dok ne dobijete kompaktnu gustu smesu. Ako koristite tečne ili gel boje dodajte ih pred kraj miksanja u željenoj količini. Sneg ne treba da bude tvrd već gladak, sjajan a kad se podignu metlice miksera vrh treba da se lagano savija.

Potom belancima dodajte pripremljenu smesu od orašastih plodova i šećera u prahu. Mešajte mekanom gumenom/silikonskom lopaticom kao da preklapate, odozdo prema gore.

makaroni

Foto: Pixabay.com

Na kraju trebate dobiti smesu koja teče kao lava. Zatim testo sipajte u špric i na široki nastavak sipajte smesu na pek papir. Ostavite između mesta da bi imali prostora da se još malo rašire. Neka odstoje oko sat vremena. Nakon toga ih pipnite i ako vam se ne lepe za prste mogu u rernu na pečenje. Ako se lepe neka stoje još malo.

Uključite rernu da se greje na 160 stepeni. Ubacite kolačiće i pecite 15 minuta. Pazite da vam se ne prepeku. Kad su pečeni stavite ih da se ohlade i tek tad ih odvajajte od pek papira i vadite iz pleha. Od ove smese dobićete oko 8 do 10 makaronsa spojenih nekim filom. Možete ih jesti tako spojene ili pak odvojeno. Čuvajte u zatvorenoj posudi i do nedelju dana.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Tagovi: Kolači, makaroni, Slatkiši

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Preukusan kolač od kokosa sa glazurom od čokolade

Evo kako da napravite lisnato testo u samo nekoliko koraka

Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki

Crna limunada - zdrav napitak koji briše bore, ali i mamurluk

Sve što vam je potrebno su tri sastojka da biste napravili smrznuti jogurt u kućnoj režiji

Jagode sa kremom od limuna

Idealan recept za ukusan vikend doručak (VIDEO)

Samo dva sastojka su dovoljna da običnu bananu pretvorite u najukusniju letnju poslasticu

Najpoznatiji grčki kuvar otkriva originalan recept za pripremu tzatziki salate

Punjene paprike sa sirom za lagani ručak (VIDEO)

Brzi recepti za najukusniji domaći sladoled

Šumadijska gibanica: Savršena pita za svaki obrok

Kremast kolač za sve prilike: Jogurt kocke sa malinama i keksom (VIDEO)

Ovo je neoprostiva greška: Italijanski kuvari otkrivaju u čemu najviše grešimo kod pripreme bolonjez sosa

Krem čorba od tikvica idealna je za ove tople dane

Lagan recept za kinesku salatu od piletine sa nudlama

Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

Recept za univerzalno testo koje može stajati nekoliko dana u frižideru i idealno je za sve vrste peciva

Torta od crne i bele čokolade za sve sladokusce

Neobična slana štrudla sa oslićem

Neobičan slatki hleb sa grožđem i pomorandžom

Ovo je omiljeni recept vojvotkinje Megan Markl

Pikantna tunjevina sa povrćem idealna je za one koji paze na liniju

Čokoladni čizkejk: Lagani desert kojim ćete zasladiti dan

Čorba od praziluka idealna je za sve koji žele da smršaju

Recept za početnike: Napravite ukusan sataraš ili bećarac (VIDEO)

Jedan od najukusnijih domaćih sladoleda za koji su vam potrebna samo dva sastojka

Kolač sa jagodama i rendanom čokoladom (VIDEO)

Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi

Štrudla s makom po starom bakinom receptu

Otkrivena matematička formula za pravljenje savršene pice, a u ovome sve domaćice greše

Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Nestalo vam je jaja, a mrzi vas da idete u prodavnicu? Brzopotezni recept za palačinke bez jaja

Nikad ukusniji kolač od keksa koji ne morate čak ni da pečete!

Krompir sa spanaćem iz rerne gotov za 20 minuta!

Omiljeni kolač Jelene Đoković: Čokoladna poslastica bez brašna i jaja

Najbolji recept za mafine u kojem vi birate ukus koji najviše volite

3 tajne savršeno kuvanog pirinča koje će svako vaše jelo učiniti izvrsnim

Sočan, brz i jednostavan ručak: Lovačke šnicle u paradajz sosu

Brzi kolač od jogurta sa voćem: Poslastica za svaki dan koja se ne peče (VIDEO)

8 najčešćih grešaka koje domaćice prave kada mute šam od belanaca

Jedno od najukusnijih jela: Pohovana punjena paprika sa sudžukom (VIDEO)

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima