• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domaći šareni makaronsi koje ćete zavoleti na prvi zalogaj, a mnogo su bolji od kupovnih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slasni i primamljivi makaronsi smeše nam se u svakoj poslastičarnici, ali su ipak oni domaći ukusniji

  • 0

Koliko god ovih obojenih slatkih makaronsa da napravite uvek ih je malo.

Za pripremu ovih kolačića potrebno vam je:

- 50 g orašastih plodova (orasi ili bademi);

- 50 g šećera u prahu;

- 1 veće ili 2 manja jaja;

- 40 g šećera;

- prstohvat soli;

- par kapi limunovog soka.

makaroni Foto: Pixabay.com

Dan pre nego što želite da pravite ove kolači odvojte belanca od žumanaca. Stavite ih u posudu i ostavite otvorene da stoje do sutra. Nakon što su belanca odstajala pomešajte ih sa orašastim plodovima i šećerom u prahu. Ubacite ih u multipraktik i meljite sve dok se sve ne pretvori u lepu masu bez komadića i grudvica. Meljite u intervalima, da ne bi bademi ili orasi pustili masnoću. Treba da budu prozračni. Možete dodati i neke boje u prahu tako da vam kolačići budu u boji koju želite .

Belanjcima dodajte prstohvat soli i par kapi limonovog soka pa ih umutite na srednjoj brzini dok ne dobijete lepu smesu. Onda pojačajte mikser i dodajte iz 3 puta šećer. Miksirajte sve dok ne dobijete kompaktnu gustu smesu. Ako koristite tečne ili gel boje dodajte ih pred kraj miksanja u željenoj količini. Sneg ne treba da bude tvrd već gladak, sjajan a kad se podignu metlice miksera vrh treba da se lagano savija.

Potom belancima dodajte pripremljenu smesu od orašastih plodova i šećera u prahu. Mešajte mekanom gumenom/silikonskom lopaticom kao da preklapate, odozdo prema gore.

makaroni Foto: Pixabay.com

Na kraju trebate dobiti smesu koja teče kao lava. Zatim testo sipajte u špric i na široki nastavak sipajte smesu na pek papir. Ostavite između mesta da bi imali prostora da se još malo rašire. Neka odstoje oko sat vremena. Nakon toga ih pipnite i ako vam se ne lepe za prste mogu u rernu na pečenje. Ako se lepe neka stoje još malo.

Uključite rernu da se greje na 160 stepeni. Ubacite kolačiće i pecite 15 minuta. Pazite da vam se ne prepeku. Kad su pečeni stavite ih da se ohlade i tek tad ih odvajajte od pek papira i vadite iz pleha. Od ove smese dobićete oko 8 do 10 makaronsa spojenih nekim filom. Možete ih jesti tako spojene ili pak odvojeno. Čuvajte u zatvorenoj posudi i do nedelju dana.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti