• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 tajne savršeno kuvanog pirinča koje će svako vaše jelo učiniti izvrsnim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvanje pirinča nam često zadaje velike muke!

  • 0

Nije baš uvek tako lako dobiti savršeno skuvani pirinač. Otkrivamo tri načina uz pomoć kojih ćete to postići!

Propržite pirinač na malo butera ili ulja, a potom dodajte tačnu količinu tečnosti. To je najuobičajeniji način pripreme pilava. Ovako pilav neće biti previše sladak, ali će biti ukusniji. Mešajte pirinač drvenom varjačom kako bi upio buter i ulje, ali pazite da ne dobije boju. Tek nakon toga dodajte određenu količinu tečnosti, pokrijte ga i kuvajte tehnikom apsorpcije tako da pirinac upije svu tečnost.

pirinač Forto: Pixabay.com

Drugi način je samo u tačno izmerenoj tečnosti bez prženja. Kada voda proključa dodajte pirinač i dobro ga promešajte, pokrijte posudu i skuvajte sve dok ne apsorbuje tečnost. Vreme kuvanja zavisi od tipa riže.

indijski pirinač Foto-ilustracija: Pixabay.com

Što se zaprške tiče, ako nas ovakav način kuvanja interesuje, najbolje je koristiti devičansko maslinovo ulje jer pirinču daje kiselonst i pikantnu notu hrani. Ako nam se pak, sviđa buter budite oprezni da ga stavljate u umerenim količinama.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti