• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočan, brz i jednostavan ručak: Lovačke šnicle u paradajz sosu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideje za ručak nam nikada ne ponestaju

  • 0

Ako nemate puno vremena da se posvetite ručku, onda je ovo idealno rešenje za vas, jer lovačkim šniclama niko ne može da odoli pogotovo ako napravite kao prilog krompir pire.

Za pripremu ovog jela potrebvno vam je:

- 1/2 kg junećih šnicli;

- 1,5 šolja ulja;

- 2 kašike brašna;

- 2 čena belog luka;

- 1/2 čaše belog vina;

- 1 šolja kuvanog paradajza;

- začin;

- so, biber.

Izlupajte šnicle, posolite ih i uvaljajte u brašno, pa ih propržite na ulju. Kada šnicle porumene, izvadite ih iz tiganja, pa u istoj masnoći propržite kašičicu brašna i izgnječen beli luk. Dodajte vino, kuvan paradajz i začin. Kada sos provri, u njega vratite šnicle i kuvajte ih zajedno sa umakom na smanjenoj temperaturi još oko 10 minuta.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti