• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pita koja uvija giros i suvlaki je posebno ukusna, a inače se ne mora obavezno jesti u ovoj kombinaciji - idealna je uz različite soseve.

  • 0

Sastojci za pitice:

160 ml mleka na sobnoj temperaturi

80 ml vode na sobnoj temperaturi

1 kašičica šećera

2 kašičice kvasca

320 gr tvrdog brašna

1 i po kašičica soli

1 kašičica timijana

1 supena kašika maslinovog ulja

biber

Priprema:

U jednu činiju umešajte mleko, vodu, šećer i kvasac dok se ne sjedine.

Dodajte brašno, so i timijan.

Mešajte dok smesa ne počne da se lepi za vaše prste.

Prebacite test u drugu, uljem podmazanu činiju i prekrijte krpom da se testo nadigne. Testo će se kroz 30 minuta do sat i po udvostručniti.

Isecite testo na šest jednakih komada, pa onda svaki komad oklagijom razvijte u kružni oblik.

Ostavite maslinovo ulje da se greje u tiganju, ali ne najjačoj vatri.

Pošto se tiganj zagreje, postavite jednu pitu i pecite je nekoliko minuta, baš poput palačinke (sa obe strane).

Naslažite ih jednu na drugu (6 pita) i isecite na četiri dela.

Posolite, pobiberite i dodajte još malo timijana.

Pripremite željeni sos u koji ćete da umačete, a mi vam predlažemo tzatziki.

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti