• 0

Fritata: Najbolji način da ostatke hrane pretvorite u novo, preukusno jelo

Slično omletu, ali malo kreativnije.

Nakon što ste večerali bolonjeze i pogledali u šerpu uvek ste pred dilemom – previše za baciti, ali nedovoljno za još jedan obrok. S obzirom na to da su Italijani kraljevi transformisanja ostataka hrane, pročitajte kako da ukusne špagete pretvorite u još lepši omlet.
Postupak je izuzetno jednostavan, a recept kao i svi italijanski neverovatno fleksibilan. Obavezno iskoristite četiri ili pet jaja za jednu porciju ostataka, jer će se tako masa bolje vezati. Za razliku od francuskih omleta koji se kuvaju brzo u veoma vrelom tiganju, fritata bi trebalo da se kuva sporo na umerenoj vatri kako bi se jaja nežno vezala bez mešanja.

Postupak:

Izlomitite jaja u tepsiju i izmešajte ih sa hladnom pastom.

Dodajte još malo tvrdog sira ili neke začine ako su vam pri ruci. Ukoliko volite možete umešati i par komadića iseckane šunke.
Sve dobro pomešajte i dodajte so i mleveni biber.

Tiganj, za koji je važno da bude teflon, premažite malom količinom butera ili devičanskog maslinovog ulja.

fritata omlet

foto: pixabay.com

Izručite smesu u tiganj i pržite dok donja strana ne postane zlatna, oko 6-8 minuta.

Da biste okrenuli fritatu na drugu stranu najbolje je koristiti metod velikog tanjira. U ravni sa tiganjem postavite široki tanjir.

Nagnite tiganj da Frittata sklizne na njega. Vratite je nazad, tako da se prži druga strana dok takođe ne postane zlatno-braon.

Fritatu možete seći kao picu, a savršeno se slaže uz salatu. Takođe, ovo jelo je odličan način da podstaknete vašu decu da jedu jaja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima