• 0

Fritata: Najbolji način da ostatke hrane pretvorite u novo, preukusno jelo

Slično omletu, ali malo kreativnije.

  • 0

Nakon što ste večerali bolonjeze i pogledali u šerpu uvek ste pred dilemom – previše za baciti, ali nedovoljno za još jedan obrok. S obzirom na to da su Italijani kraljevi transformisanja ostataka hrane, pročitajte kako da ukusne špagete pretvorite u još lepši omlet.
Postupak je izuzetno jednostavan, a recept kao i svi italijanski neverovatno fleksibilan. Obavezno iskoristite četiri ili pet jaja za jednu porciju ostataka, jer će se tako masa bolje vezati. Za razliku od francuskih omleta koji se kuvaju brzo u veoma vrelom tiganju, fritata bi trebalo da se kuva sporo na umerenoj vatri kako bi se jaja nežno vezala bez mešanja.

Postupak:

Izlomitite jaja u tepsiju i izmešajte ih sa hladnom pastom.

Dodajte još malo tvrdog sira ili neke začine ako su vam pri ruci. Ukoliko volite možete umešati i par komadića iseckane šunke.
Sve dobro pomešajte i dodajte so i mleveni biber.

Tiganj, za koji je važno da bude teflon, premažite malom količinom butera ili devičanskog maslinovog ulja.

fritata omlet

foto: pixabay.com

Izručite smesu u tiganj i pržite dok donja strana ne postane zlatna, oko 6-8 minuta.

Da biste okrenuli fritatu na drugu stranu najbolje je koristiti metod velikog tanjira. U ravni sa tiganjem postavite široki tanjir.

Nagnite tiganj da Frittata sklizne na njega. Vratite je nazad, tako da se prži druga strana dok takođe ne postane zlatno-braon.

Fritatu možete seći kao picu, a savršeno se slaže uz salatu. Takođe, ovo jelo je odličan način da podstaknete vašu decu da jedu jaja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima