• 3

Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati

Preukusna!

  • 3

Sastojci za recept:

500 g krompira

1 praziluka

1 glavica crvenog luka

200g kelja ili raštana

250g dimljene pikantne kobasice

100ml maslinovog ulja

1 vezica peršuna

So, biber

Priprema:

Listove kelja narežite na rezance. Na maslinovom ulju propržite luk 10 minuta, dodajte praziluk narezan na kolutove i kockice krompira.

Zalijte sa 3 decilitra vode. Kad je krompir kuvan, usitnite štapnim mikserom.

Dodajte vode do željene gustoće, kuvajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj, pa nakon 10 minuta kobasicu narezanu na kolutiće - ona daje miris i ukus jelu. Promešajte i začinite po želji.

Začinite maslinovim uljem, pospite grubo seckanim peršunom i poslužite.

Savet: Kelj možete zameniti raštanom​

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Da samo što je skoro pa nemoguće negde naći kelj.

  • BralE

    Zanimljiva kombinacija! Sad ste me zainteresovali i moraću isprobati.👍🏻😜

  • Lucy Ch

    Ova hrana je najlekovitija,sa garancijom leči glad a ne kao lekovi koji mogu samo da leče ali ne i da izleče.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima