• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokoladna poslastica bez brašna i jaja: Ovo je omiljeni recept Jelene Đoković, a voli ga i Nole

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan recept i vrlo jednostavan za pripremu

  • 6
Jelena Đoković i Mikela Magaš u poseti telegrafu, intervju Foto: A. Nalbantjan

Supruga šampiona Vimbldona Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sa celim svetom je podelila recept za slatkiš koji obožava.

Nije neobično da Jelena Đoković podeli recept koji uvek oduševi, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.

Sastojci koji su potrebni su sledeći:

- 200 g kakao putera

- 2 kašike kokosovog ulja

- 150 g kakao praha

- 3 kašike javorovog sirupa

- 1 kašičica lecitina

- prstohvat soli

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Sastojci za sloj od bele čokolade:

- 100 g kakao putera

- 1 kašika kokosovog ulja

- 3 kašike javorovog sirupa

- 1 kašičica lecitina

Pripema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “testo” podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Marko

    15. jul 2019. | 19:02

    Imam samo so

    Podelite komentar

  • samo vas posmatram

    15. jul 2019. | 17:20

    Nije los ni Neoplantin narezak, paradaiz volovsko srce i pstohvat soli, jbg svako u skladu sa dzepom

    Podelite komentar

  • Mmmm

    15. jul 2019. | 20:17

    Mi imamo budjav lebac,sladak ko med,toje nas standard,al nebi dase hvalimo

    Podelite komentar