≫ 

Spremite omiljeno jelo Bate Stojkovića: Rođeni Beograđanin je uživao u receptu iz centralne Srbije

 ≫ 

A mi vam delimo recept za ovaj srpski specijalitet!

Komentari

  • Biljka

    22. jul 2019. | 12:16

    Proja se pravi: projino brasno, voda, so, a projara jugurt, ili sir, ili pavlaka i td. Nema ovo veze sa projom. Mnogi grese u nazivu PROJE, a u stvari to je PROJARA.

    Podelite komentar

  • Biljka

    22. jul 2019. | 12:06

    Proja u kojoj se dodaje sir se zove PROJARA, a ne Proja. U pravu proju se osim vode i soli ne dodaje nista. Mnogi mesaju babe i zabe, pa im to dodje isto, a nije!

    Podelite komentar

  • Nije nego

    21. jul 2019. | 18:52

    Jaka stvar sto je rođeni Beograđanin. Ima gomila rođenih Beograđana koji jedu suvo meso a nikad nisu videli sušaru. Ima isto tako u unutrašnjosti ljudi koji vole pare a ne znaju gde je "Topcider" ili piju pivo a BIP ne znaju ni da se otvara-zatvara, odnosno ima u Beogradu rodjenih Beograđana koji su voleli vartex farmerke isto kao i oni u provinciji. U novije vreme se i ime hrani menja jer je pripadnost kraju bitnija od suštine. Tako je katađorđeva snicla u pristini postala skenderbegova a u sloveniji ce za koju godinu mozda biti Presernova, a rodjeni Ljubljancani iako su rodjeni u Ljubljani vole kranjsku kobasicu. U Zg ako trazis Martovsko pivo i purgeri (rodjeni Zagrepcani 4 kolena) se smeju. Jednom recju, veza izmedju mesta rodjenja i sladokusca ne postoji.

    Podelite komentar

    • 21. jul 2019. | 21:35

      jes

      @Nije nego

      I treba da se naglasi da je rodjeni Beogradjanin....

      Podelite komentar

    • 1. novembar 2019. | 14:27

      neko sa čukarice

      @Nije nego

      A što Tebi smetaju rodjeni Beogradjani, vidiš ja sam se rodila davne 1953. u Beogradu, majka 1935. otac 1927. deda 1901.na staroj Čukarici, tako i sa majčine strane, sve do čukundede koji je rodjen u Obrenovcu. Zar misliš da smo mi hteli tu da se rodimo, ili Ti gde si se rodila, vidiš ja bih volela da sam rodjena u Americi (al svarno, to mi je zelja neostvarena), al nisam, pa ne mrzim taj narod što je tamo rodjen, kao Ti što ti smetaju rodjeni Beogradjani...

      Podelite komentar

  • Svedok

    21. jul 2019. | 18:42

    Bata je preda mmom u predstavi u zivo popio 19 piva 0.33.

    Podelite komentar

  • Prolaznik

    21. jul 2019. | 17:17

    Meni se cini da se taj svadbarski kupus kuva sa svezim ili ti slatkim kupusom,no nije ni bitno,sladak il kiseo,kad se lepo skuva,ukusan je svakako.

    Podelite komentar

    • 22. jul 2019. | 10:02

      Dikan

      @Prolaznik

      Grešiš.

      Podelite komentar

    • 22. jul 2019. | 12:09

      Biljka

      @Prolaznik

      Nije isto

      Podelite komentar

    • 1. novembar 2019. | 16:06

      sumadinka

      @Prolaznik

      Gde ti ziviš čoveče, svadbarski kupus je zaštitni znak cele Srbije a ti ne znaš ni od čega, ni kako se pravi, tebi ni majka ni zena izgleda ne kuvaju ništa, već jedeš iz prodavnice i ponekad nešto przeno!!!

      Podelite komentar

  • Millisav

    21. jul 2019. | 15:33

    Bez 2kila masti nema dobrog kupusa

    Podelite komentar

  • Marko cg primorje

    21. jul 2019. | 13:25

    Ovo je bio glumac prva klasa kako me je on nasmijavao pa i dan danas gledam njegove filmove i placem od smijeha

    Podelite komentar

    • 21. jul 2019. | 23:16

      Zetra

      @Marko cg primorje

      Cudo bolan da gledas srpske filmove? Ja reko ti samo holivud

      Podelite komentar

  • Jovan

    21. jul 2019. | 12:58

    To nije crnogorska proja već projara, i crnogorska je koliko i Beograd.

    Podelite komentar

  • FANTOM

    21. jul 2019. | 12:47

    A sekelj gulas ste zaboravili! Uz ovoloko mesa kupus nije bio potreban! Bolje da ste ga ostavili zecevima a i volovima kad razvale ogradu. Danas uz dva kila mesa ide deset kila kupusa jer visina standarda propisuje razmer!

    Podelite komentar

    • 21. jul 2019. | 15:47

      BGD

      @FANTOM

      Pa povecaj standard...

      Podelite komentar

  • 2/1

    21. jul 2019. | 12:34

    Тврдим, да ни једна породица (поштена), овако нешто није имала на столу. То значи, да ни на Батиној трпези, по том рецепту, није било сервирано!

    Podelite komentar

    • 21. jul 2019. | 15:10

      Vuuuk

      @2/1

      Tacno tako...ali to vazi za vas po gradovim...a posten covek sa sela je mogao da spremi ovo jelo svojoj kuci jer je to sam i proizveo svojim radom...a vi po gradu gospoda ..za vas i nije ovo jelo, nego sendvic... i to tanak...komad salame podriguse listic sira i kiseli krastavcic!

      Podelite komentar

  • ivan s

    21. jul 2019. | 12:32

    Kao da Beograd ima neke svoje specijalitete. I u komentarima se, bez obzira na temu, Begeši stalno grebu o vojvođansku i srbijansku tradiciju, a sami su nula. Farma i Zadruga su njihovi patenti, ništa korisno.

    Podelite komentar

    • 21. jul 2019. | 13:07

      Veteran

      @ivan s

      Promašio si temu, ako si pravi Srbin trebao si je razumeti..

      Podelite komentar

  • w

    21. jul 2019. | 12:22

    Koga nevoli?

    Podelite komentar