Vreme čitanja: oko 1 min.
Iskoristite dok je sezona: Recept za najjednostavniji džem od kajsija koji će trajati čitave zime
Vreme čitanja: oko 1 min.
Kud ćete lepše od palačinki sa domaćim džemom od kajsija?
Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem.
Sve što vam je potrebno su 6 kilograma očišćenih kajsija i 3,6 kilograma šećera.
Oprane kajsije stavite u šerpu - red kajsija, red šećera.
Ako su kisele dodajte još šećera i ostavite tako 5-6 sati da odstoje kako bi pustile sok koji će se stopiti sa šećerom.
Potom započnite kuvanje na jačoj vatri oko pola sata. Sklonite ih sa šporeta i mešajte varjačom oko 20 minuta da se smesa zgusne.
Sipajte u tegle i pustite da odstoji džem u kojem ćete uživati i zimi!
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivana
Zar ne treba vreli dzem u vruce tegle sipati ???
Podelite komentar
Marina
Stvarno najbolji recept.
Podelite komentar
Јасмина
Свако кува на свој начин...
Podelite komentar