• 17
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Recept za kraljevski kolač koji je omiljena poslastica Kejt Midlton

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kolač kojem ne može da odoli vojvotkinja od Kembridža

  • 17
Kejt Midlton, Puding, pudding, kolaci, poslastica, slatkisi, kuhinja, recept Foto: Shutterstock, Pixabay

Saznali smo koja je Kejtina omiljena poslastica i odlučili da podelimo sa vama recept za istu koji je napisao nekadašnji kuvar kraljevske porodice, Daren MekGrejdi.

Tofi puding sa dosta krema je slatkiš kome Kejt ne može da odoli, a verujemo da nećete ni vi moći...

Sastojci:

Za sos: 1 + ½ šolje žutog šećera, 1 šolja neslanog putera, ½ šolje + 1 kašika mileram pavlake

Za puding: 1 šolja + 2 kašike iseckanih urmi, 1 mala kašika soda bikarbone, 1 šolja šećera, 4 kašike neslanog putera, 1 veliko jaje, 1 mala kašika ekstrakta vanile, 2 šolje + 2 kašike brašna, 1 mala kašika praška za pecivo, slatka pavlaka ili sladoled za serviranje

Puding, pudding, kolaci, poslastica, slatkisi, kuhinja, recept Foto: Pixabay

Priprema:

Sos: U tiganju zagrejte žuti šećer, puter i mileram na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle. U podmazanu činiju za puding sipajte 1 + ½ šolje dobijene smese i sačekajte da se potpuno ohladi. Ostatak sosa sačuvajte za prelivanje kolača.

Puding: U veliku činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko osušenih urmi i sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne razloži skroz i sačekajte da se ohladi.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

Stavite kolač u rernu na srednju visinu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista.

Pažljivo prebacite puding iz rerne, uklonite foliju i papir za pečenje i velikom kašikomizvadite željenu količinu pudinga na pripremljene tanjire. Prelijte sosom i servirajte sa malo slatke pavlake, sladoledom ili nekim drugim dodatkom po želji, piše zenskimagazin.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Džejn Dou

    3. avgust 2019. | 16:39

    Kad gospođa(Kejt Midlton) napravi sarmu da mi se javi

    Podelite komentar

  • N

    2. avgust 2019. | 23:27

    1 veliko jaje 😂😂😂

    Podelite komentar

  • ?

    2. avgust 2019. | 23:38

    Kejt jede šećer NEMOGUĆE !!!

    Podelite komentar