• 21

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeno jelo Emanuela Makrona koje mu svojevremeno nisu dali da naruči u restoranu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi se jako brzo

  • 21
Emanuel Makron, Cordon bleu, kuhinja, hrana,

Foto: Milena Đorđević, Shutterstock.com

Koliko Emanuel Makron voli kordon blu svedoči i smešna situacija koju je podelio na Tviteru 2017. godine, kada mu tokom predizborne kampanje u jednom restoranu nisu dozvolili da naruči ovo jelo jer je ono "na dečijem meniju". Vidno utučen, naručio je lososa.

Sada na poziciji predsednika može da jede kordon blu baš kada god poželi. Ili ne? Kako prenose dobro upućeni izvori Brižit je stavila zabranu na brzu hranu u kući, a iako kordon blu ne spada u nju, svakako nije ni previše zdravo jelo.

Ne sumnjamo da mu za ovo izlazi u susret, a u nastavku pogledajte recept za jelo koje se jako brzo priprema:

Cordon bleu, kuhinja, hrana,

Foto: Shutterstock.com

Sastojci:

4 pileća fileta

1 veza peršuna

150 g krem sira

so, biber

4 parčeta šunke

1 kašika brašna

1 jaje

6 kašika prezli

3 kašike ulja

Cordon bleu, kuhinja, hrana,

Foto: Pixabay

Priprema:

Isecakajte peršun, pomešajte ga sa sirom, a onda sve posolite i pobiberite.

Razrežite filete, rasklopite ih i izlupajte tučkom. Na svako parče mesa stavite po parče šunke i sir sa peršunom, preklopite meso i pričvrstite krajeve čačkalicama.

Meso uvaljajte u brašno, pa umočite u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Pržite na dve kašike ulja, svaku stranu po 5 minuta.

Kordon blu se najbolje slaže uz krompir i salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Brižit

    25. avgust 2019. | 17:41

    Napraviće ti mama sutra to sine Makrone

    Podelite komentar

  • Nena

    25. avgust 2019. | 18:17

    Meni lici na pilecu Karadjordjevu..

    Podelite komentar

  • Džontra

    25. avgust 2019. | 18:31

    Kordon blu bi trebalo da je od ćurećeg,a ne od pilećeg mesa.

    Podelite komentar