• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrana bez koje Srbi ne mogu, a Bred Pit se kune u nju: Ovo je omiljeno jelo holivudskog glumca

Vreme čitanja: oko 1 min.

U 56. godini Bred Pit izgleda bolje nego ikada, a da li je moguće da mladolik izgled duguje baš ovom specijalitetu

  • 1
Bred Pit, Brad Pitt, biftek Foto: Tanjug/AP, Promo

Bred Pit poslednjih nedelja promoviše dugo očekivano najnovije ostvarenje Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", a mnogi se slažu da je holivudski superstar na crvenom tepihu zasenio koleginicu iz filma i trenutno jednu od najlepših glumica na svetu Margo Robi. U čemu je tajna mladolikog izgleda ovog 56-godišnjaka?

Bred Pit, film Once Upon A Time in Hollywood Printskrin: Youtube/Sony Pictures Entertainment

Iako većina veruje da glumac izuzetno vodi računa o ishrani, da je tipičana holivudska zvezda koja jelovnik bazira na zdravim namirnicama poput avokada, lososa i brokolija, istina je nešto drugačija. Pit, kao i ogromna većina Srba, ne može da zamisli dan bez mesa, a njegov izbor je biftek!

Kako je unos proteina izuzetno važan za održavanje vitalnosti mišića, nije čudo je ovo jelo bilo omiljeno i Brusu Liju.

Osim što je nutritivno vrlo bogat, biftek se veoma brzo priprema, a mi vam predstavljamo recept za čiju pripremu će vam biti potrebno svega 20 minuta!

biftek Foto-ilustracija: Pixabay.com

Biftek u senfu

Namirnice:

- 500 g junećeg filea,

- so,

- suvi biljni začin,

- 2 kašike brašna,

- 1 kašika senfa,

- 2 čena belog luka,

- 50 g mešavine crvenog, zelenog i crnog bibera u zrnu,

- ulja po potrebi,

- vode po potrebi

Priprema: Meso iseći na deblje šnicle, posoliti ih, namazati senfom i uvaljajte u brašno. Na vrelom ulju pržiti šnicle sa obe strane brzo, samo da se uhvati korica, pa ih izvaditi na tanjir. U ulje u kojem s pržilo meso dodati propasiran beli luk, odmah zatim ubaciti zrna bibera, još malo propržiti i dodati malo vode. Varjačom mešati umak, dodati suvi biljni začin, a kada se masa ujednači, vratiti šnicle u umak. Isključiti ringlu, poklopiti šnicle i ostaviti ih na toplom mestu do trenutka služenja.

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Milly

    27. avgust 2019. | 15:48

    Gospode boze, biftek uvaljati u brasno I prziti u ulju! Kakav 8. smrtni greh!

    Podelite komentar