• 16

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Crnac bez jaja" je jedan od najukusnijih kolača, a pravi se očas posla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatkiš vrlo zanimljivog imena

  • 16

Pomalo smešnog imena "crnac bez jaja" kolač je više nego ukusan, a pravi se za kratko vreme.

Sastojci za testo:

3 čaše jogurta

3 čaše brašna

1 čaša šecera

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 čaša ulja

Sastojci za preliv:

100 g čokolade

60 g margarina

100 ml mleka

3 kašike šecera

Priprema:

U jednu činiju sipajte sve suve sastojke, pa dodajte jogurt i ulje. Sve sjedinite.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa premažite pleh veličine 20x30 uljem i brašnom.

Izručite smesu i pecite dvadesetak minuta.

U jednoj šerpici otopite margarin i šećer, dodajte mleko i čokoladu. Promešajte smesu, kada bude gusta.

Prethodno pripremljeno testo izbockajte i prelijte prelivom od čokolade.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zena

    29. avgust 2019. | 15:49

    Ljudi nemojte jesti margarin, samo puter.Raspitajte se sta je u stvari margarin i necete vise ni proci pored njega.Kolaci i torte, filovi sa margarinom, to je otrov!

    Podelite komentar

  • Gemini

    29. avgust 2019. | 14:24

    Ako je ovo veoma sladak kolac, kakav bi mogao biti onda "Crnac sa jajima"

    Podelite komentar

  • Jeca

    29. avgust 2019. | 15:14

    Za preliv puter umesto margarina, dupla količina mleka i čokolade i bez šećera. Poželjno je i nekoliko kapi arome ruma - po ukusu.

    Podelite komentar