• 17
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ljuštite krompir? Ako je vaš odgovor "da", onda je to najveća greška ikada!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Definitivno ne treba ljuštiti krompir

  • 17
krompir ljuštenje foto: pixabay.com

Mnogi od nas prvo ljušte krompir pre nego što ga skuvaju ili isprže, ali postoji dobar broj onih koji smatraju da krompir ne treba ljuštiti.

Zašto?

Dok jedni skidaju koru smatrajući da je, bez obzira koliko god je prali, i dalje prljava od zemlje, drugi kuvaju i prže krompir sa korom i zaista, nikada im se ništa nije desilo.

U prilog tome, ispostavilo se da kora krompira sadrži najvrednije sastojke za organizam koji pomažu zaštiti srca i mršavljenju.

U kori se takođe nalaze vitamin B i C, kalcijum, ali i fitohemikalije koje mogu biti više nego korisne u borbi sa određenim vrstama kancera.

Kalijum i omega-3 masne kiseline upotpunjuju ovaj savršen "paket" korisnih namirnica u kori.

A onda se setite da sve to ljuštimo i bacamo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kuvar

    1. septembar 2019. | 14:35

    Gledao sam emisije najpoznatijih kulinara i nigde ne videh da krompir spremaju a da ga ne oljušte. Čudi me da vi svaki dan objavite po neki debilan savet na razne teme.

    Podelite komentar

  • Darko

    1. septembar 2019. | 14:22

    O čemu vi to? Ljuska sadrži alkaloid solanin poznatiji kao nervni otrov. Neka budala će vas stvarno poslušati i verovati da tako treba.

    Podelite komentar

  • Косингас

    1. septembar 2019. | 14:41

    А, шта ако је кромпир хемијски третиран? Сав отров се скупља управо у кори. Шта ћемо онда?

    Podelite komentar