• 7

Sve vreme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku

Tajna je u jednostavnom triku

  • 7

Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?

Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?

Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.

Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.

Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite belance i žumance.

Tek kada ih posebno umutite, a od belanceta nastane pena, spojite žumance i belance.

Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i lepšem ukusu.

Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smesu i poklopite pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja 2

    Pravim na prvi nacin koji ste napisali i svima nam se svidja.Nista ja tu ne bih menjala.

  • W

    E dok nisam procitala ovaj tekst stvarno nisam znala kako se pravi omlet!!!!

  • sremac

    samo malo dodati mleka

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima