• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve vreme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna je u jednostavnom triku

  • 7

Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?

Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?

Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.

Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.

Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite belance i žumance.

Tek kada ih posebno umutite, a od belanceta nastane pena, spojite žumance i belance.

Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i lepšem ukusu.

Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smesu i poklopite pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Marina

    8. septembar 2019. | 10:18

    Ili dodati malo kisele vode u jaja i savršen je.

    Podelite komentar

  • Jeca

    8. septembar 2019. | 19:52

    Mlaćenje prazne slame...

    Podelite komentar

  • Ja 2

    19. septembar 2019. | 10:06

    Pravim na prvi nacin koji ste napisali i svima nam se svidja.Nista ja tu ne bih menjala.

    Podelite komentar