• 2

Slobodan Boda Ninković zbog supruge i ćerki rado opaše kecelju, a ovo jelo cela porodica obožava

Na pijaci ima "svoje ljude" - za sir, jaja, ribu, ali i konjsko meso od kojeg sprema omiljeni porodični specijalitet - tatar biftek

  • 2

Dramski umetnik Slobodan Boba Ninković briljira na pozorišnoj sceni, a ništa manje nije vešt ni u kuhinji. Važi za gurmana istančanog ukusa, a za sebe glumac kaže da gotovo ne postoji jelo koje ne bi probao. Posebno uživa u degustiranju najrazličitijih ukusa prilikom poseta egzotičnim destinacijama.

Čvarke i slaninicu od mangulice obožava, a zbog supruge Slavice i ćerki Anje i Nađe rado opaše kecelju. Na pijaci ima "svoje ljude" - za sir, jaja, ribu, ali i konjsko meso od kojeg sprema omiljeni porodični specijalitet - tatar biftek.

Iako konjsko meso nije "po svačijem ukusu", ovaj interesantan recept će vas sigurno oduševiti.

Mleveno meso posivelo

Foto: Pixabay

Konjski tatar biftek

Namirnice:

- 300 g konjskog bifteka,

- 2 sveža žumanceta,

- 1 čen (dobro usitnjen) belog luka,

- 3 supene kašike vorčester sosa,

- 1 supena kašika ljutog senfa,

- 1 supena kašika slatkog ili blagog senfa,

- 1 kašika kečapa,

- sitna morska so po ukusu,

- mleveni beli biber po ukusu,

- 1 kašika mlevenih kapara,

- 1 kašika mlevenih (dobro usitnjenih) kiselih krastavčića,

- ½ kašičice tabasko sosa,

- ½ čašice konjaka

Priprema: Izvaditi biftek iz marinade, procediti ulje i lagano nožem usitnjavati biftek, uklanjajući žilice. Zatim meso ponovo usitniti par puta. Dodati začine po gorenavedenom redosledu - prvo žumance, pa beli luk, pa vorčester… Redom utrljavati začine i sve mesiti ručno. Probati tatar s vremena na vreme da li je dovoljno začinjeno. Servirati sa puterom i prepečenim hlebom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima